2020-12-24 10:07:21
Φωτογραφία για Βρετανία: Σε κατάσταση πανικού οι παραγωγοί τροφίμων
Τα εμπορεύματα άρχισαν να μεταφέρονται ξανά μετά την άρση της απαγόρευσης από τη Γαλλία - Οι καθυστερήσεις, όμως, συνεχίζονται καθώς χιλιάδες οδηγοί πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό προτού μεταφέρουν το φορτίο τους

«Μαύρα» είναι τα φετινά Χριστούγεννα για τους παραγωγούς τροφίμων καθώς τα αποθέματά τους εξαφανίζονται εξαιτίας της παραμονής χιλιάδων φορτηγών στο Κεντ.

Μετά την άρση της απαγόρευσης από τη Γαλλία για τις μετακινήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τα εμπορεύματα άρχισαν να μεταφέρονται ξανά από την Τετάρτη το πρωι.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις συνεχίζονται καθώς χιλιάδες οδηγοί πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό προτού μεταφέρουν το φορτίο τους.

Με τους μεταφορείς να διατείνονται ότι το αδιέξοδο θα χρειαστεί μέρες για να επιλυθεί, ορισμένοι εξαγωγείς δεν θα είναι σε θέση να παραδώσουν τα προϊόντα τους στους πελάτες εγκαίρως.


Το «πράσινο» φως για να ταξιδέψουν στη Γαλλία δόθηκε από το πρωί της Τετάρτης στους οδηγούς φορτηγών. Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας με τοποθέτησή του στα social media ανέφερε πως επιτεύχθηκε συμφωνία και έτσι οι αερομεταφορές καθώς και τα δρομολόγια των πλοίων θα αρχίσουν και πάλι έπειτα από 48 ώρες χάους. Πάντως, δεν είναι σαφές ποιος τύπος τεστ έχει συμφωνηθεί καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζητά τη χρήση των PCR με χρυσό πρότυπο. Πρόκειται για τις πιο ακριβές, εργαστηριακές δοκιμές ενώ η επεξεργασίας τους που μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες.

Από την πλευρά του το Ηνωμένο Βασίλειο ήθελε να χρησιμοποιήσει τις ταχύτερες δοκιμές που μπορούν να παρέχουν αποτελέσματα μέσα σε μια ώρα - παρόλο που αυτά θεωρούνται λιγότερο αποτελεσματικά.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ