2020-12-28 13:51:07
Φωτογραφία για Πληρωμή πιστωτικών υπολοίπων από την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2019



 Αθήνα,  28/12/2020

Aρ. Πρωτ.5345

Προς

Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της Χώρας

 

ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 2019 – ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

            Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των ενιαίων ασφαλιστικών εισφορών μηνός Νοεμβρίου 2020 για όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους, με καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Επίσης, παράταση έως πιθανότατα την 31η Δεκεμβρίου έχει πάρει η πληρωμή από τον ΕΦΚΑ, του πιστωτικού υπολοίπου που είχε τυχόν προκύψει υπέρ του φαρμακοποιού κατά την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών 2019, η οποία είχε ολοκληρωθεί κατά στις αρχές Νοεμβρίου από την ΗΔΙΚΑ σύμφωνα με την από 30/11/20 ενημέρωση του ΠΦΣ. Υπενθυμίζεται ότι για την ολοκλήρωση της πληρωμής θα πρέπει:

 

 

 



να μην έχει επιλεγεί ηλεκτρονικά η «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ» οπότε το ποσό δεν θα επιστραφεί και θα παραμείνει στην ασφαλιστική μερίδα για την εξόφληση επομένων εισφορών. (Δυνατότητα για τη δήλωση υπήρχε έως την 30/11/2020 η οποία ενεργοποιούσε το συμψηφισμό από τον επόμενο όμως μήνα του ειδοποιητήριου εισφορών δηλ. το Νοέμβριο 2020)να έχει δηλωθεί το ΙΒΑΝ στο αντίστοιχο πεδίο των ατομικών στοιχείων που διατηρούμε στον ιστότοπο ΕΦΚΑ. (www.efka.gov.gr > Ηλεκτρονικές υπηρεσίες > Ατομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας» > Επεξεργασία στοιχείων > IBAN)να μην έχει ο ασφαλισμένος παλαιότερες οφειλές οπότε τα πιστωτικά υπόλοιπα δεν επιστρέφονται και σημψηφίζονται μέχρι του ποσού κάλυψης της οφειλής.το πιστωτικό αυτό υπόλοιπο να είναι μεγαλύτερο των πενήντα ευρώ. Τα μικρότερα ποσά σημψηφίζονται με μελλοντικές εισφορές.

 

Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 71 του Ν.4756/2020 (ΦΕΚ Α’235/26.11.2020): «Σε περίπτωση που από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών ετών 2017, 2018 και 2019 αυτοαπασχολουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών προκύπτει διαφορά που πρέπει να καταβληθεί από τους ασφαλισμένους (χρεωστικό υπόλοιπο) αυτή καταβάλλεται, ισομερώς κατανεμημένη, σε πέντε (5) μηνιαίες δόσεις, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού της μηνιαίας δόσης. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την 31η /3/2021. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα. Ο οφειλέτης δύναται να επιλέξει, σε οποιοδήποτε στάδιο, την εφάπαξ εξόφληση του υπόλοιπου αριθμού των δόσεων. Η ασφαλιστική ικανότητα των υπαγόμενων παρατείνεται έως την 28η/2/2021. Εάν η μηνιαία δόση οφειλής δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα, επιβάλλεται ο προβλεπόμενος τόκος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία επί του ποσού της μηνιαίας δόσης που καταβάλλεται εκπρόθεσμα.»  Σύμφωνα με νεότερη προσθήκη στο νόμο οι προθεσμίες καταβολών των δόσεων και η ασφαλιστική ικανότητα των υπαγόμενων σε αυτόν δύναται να παραταθούν.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                                                                             Σεραφείμ Ζήκας

 

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ