2021-01-07 20:51:10
Φωτογραφία για ΗΠΑ: ΜΜΕ που στηρίζουν Τραμπ γράφουν ότι οι εισβολείς στο Καπιτώλιο είναι «Antifa»
Στις πύλες του Κογκρέσου, οι διαδηλωτές «έσπρωξαν, αλλά ουσιαστικά αυτό είναι όλο», ακούστηκε στο Fox News - Με κάθε είδους δικαιολογία, Μέσα που στηρίζουν τον Τραμπ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τα επεισόδια

Αμερικανικά υπερσυντηρητικά μέσα ενημέρωσης υποβάθμισαν χθες, Τετάρτη, τη σοβαρότητα τις εισβολής οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, κάνοντας λόγο για θεμιτή οργή και κατηγορώντας, χωρίς απόδειξη, την άκρα αριστερά ότι διείσδυσε στο κίνημα.

«Το μεγαλύτερο μέρος αυτού που είδαμε σήμερα ήταν υπέροχο»: ο Μπεν Μπέργκκαμ, ο ρεπόρτερ του μικρού ιντερνετικού καναλιού Real America's Voice, κατέληξε χθες, μπροστά από το κτίριο του Κογκρέσου, σε συμπεράσματα πολύ διαφορετικά απ' αυτά των περισσότερων παρατηρητών.

Οι νέοι υπερσυντηρητικοί πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής ενημέρωσης, οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν κομμάτια της αγοράς από το Fox News, επεδίωξαν να αποσυνδέσουν τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ από το χάος που επικράτησε στο Κογκρέσο.


Από τη μια πλευρά, «μια μεγάλη πλειονότητα ειρηνικών διαδηλωτών», σύμφωνα με τον Μπεν Μπέργκκαμ, και, από την άλλη, μια «μικρή ομάδα» ταραχοποιών στοιχείων, όπως την περιέγραψε ο Κρις Σαλσίντο, ένας από τους παρουσιαστές του καναλιού Newsmax, προς το οποίο έχει στραφεί σημαντικός αριθμός ρεπουμπλικάνων μετά τις προεδρικές εκλογές.

Από το Newsmax μέχρι το Real America's Voice, περνώντας από το One America News (OAN), το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συστήσει επανειλημμένα αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, μερικά υπερσυντηρητικά ΜΜΕ κατήγγειλαν, χωρίς να αναφέρουν κανένα στοιχείο για να στηρίξουν την καταγγελία τους, πως υπήρξε δήθεν διείσδυση οργανώσεων της άκρας αριστεράς.

«Πιστεύω πως ήταν καλυμμένοι Antifa», εξήγησε η Τζίνα Λάουντον, παρουσιάστρια του Real America's Voice, αναφερόμενη στους ταραχοποιούς με τους οποίους διασταυρώθηκε χθες στους διαδρόμους του Κογκρέσου.

«Δεν ξέρουμε καν ποιος ήταν από την άλλη πλευρά σ' αυτές τις πόρτες» ανάμεσα στους ταραξίες, είπε ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Πατ Φάλον στο Newsmax.

«Θυμωμένοι άνθρωποι»

Αν και κατήγγειλε τις βιαιότητες που διαπράχθηκαν μέσα στον περίβολο του αμερικανικού κοινοβουλίου, ο Γκρεγκ Κέλι του Newsmax θεώρησε λογικά τα χθεσινά γεγονότα, τα οποία προκάλεσαν ωστόσο σοκ σε όλο τον κόσμο.

«Αν κλέψεις εκλογές», εξήγησε επαναλαμβάνοντας τις αβάσιμες κατηγορίες του στρατοπέδου Τραμπ, «θα υπάρξουν πολλοί θυμωμένοι άνθρωποι».

Στις πύλες του Κογκρέσου, οι διαδηλωτές «έσπρωξαν, αλλά ουσιαστικά αυτό είναι όλο», υποστήριξε ο Κέβιν Κορκ, δημοσιογράφος του Fox News, μιλώντας για γεγονότα τα οποία ξένοι ηγέτες χαρακτήρισαν πλήγμα στη δημοκρατία.

«Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή οι άνθρωποι στην εξουσία αποφάσισαν να καταπιέσουν τόσο σκληρά τον πληθυσμό ώστε τα πράγματα τελικά εξερράγησαν», υποστήριξε ο σταρ παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον, καταφερόμενος προφανώς εναντίον άλλων, πλην του Τραμπ, χωρίς να τους κατονομάσει.

«Δεν είχα δει ποτέ την κυβέρνηση να αντιτάσσεται στους πατριώτες», επέκρινε η Τζίνα Λάουντον αναφερόμενη στις συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ και δυνάμεις της τάξης. Ο άλλος σταρ του Fox News, ο Σον Χάνιτι, μολονότι απέρριψε κι αυτός κάθε μορφή βίας, κατήγγειλε ωστόσο, όπως και πολλοί άλλοι συντηρητικοί σχολιαστές, μια μεροληπτική, όπως υποστήριξε, αντιμετώπιση από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

«Θα πουν πως όλοι οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι βίαιοι», εξανέστη ο Γκραντ Στίντσφιλντ του Newsmax. «Απλώς θα μου άρεσε να κατήγγελλαν το γεγονός ότι τόσες πόλεις καταστράφηκαν» κατά τις διαδηλώσεις της άνοιξης εναντίον του ρατσισμού.

Τίποτε απολύτως δεν ειπώθηκε για ενεδεχόμενη ευθύνη του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρακινεί μετά τις εκλογές τους οπαδούς του να αμφισβητήσουν, μέχρι και πέρα από τη νομιμότητα, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Όλοι, με πρώτο τον Σον Χάνιτι, προτίμησαν να αναφέρουν μόνο τις εκκλήσεις για ηρεμία του απερχόμενου προέδρου στο Twitter, τις οποίες έκανε αφού άφησε την κατάσταση να εκτραχυνθεί. Για τον Έρικ Γκρίτενς του Real America's Voice, η αναγκαστική διακοπή, ακόμη και στιγμιαία, των συζητήσεων στο Κογκρέσο χθες, Τετάρτη, «προσφέρει στον πρόεδρο μερικές ημέρες περισσότερες για να καταδείξει πως υπήρξε νοθεία». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ