2021-01-18 13:41:28
Φωτογραφία για Toyota Le Mans GR010
Η ισχύς του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου της Toyota για τη νεοσύστατη κατηγορία Le Mans Hypercars, προέρχεται από ένα κινητήρα V6 με διπλό υπερσυμπιεστή και χωρητικότητα 3,5 λίτρων και από ηλεκτροκινητήρα 268 ίππων.

Είναι σημαντικά μεγαλύτερος σε χωρητικότητα από τον προηγούμενο των 2,4 λίτρων που χρησιμοποιήθηκε στο προκάτοχο TS050 LMP1 της Toyota. Δουλεύοντας παράλληλα με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης υπάρχει και το υβριδικό σύστημα στον μπροστινό άξονα που αποδίδει 268 ίππους. Η συνολική ισχύς του αυτοκινήτου περιορίζεται βάσει κανονισμών στους 670 ίππους. Η Toyota ασχολείται με την εξέλιξη του αυτοκινήτου τους τελευταίους 19 μήνες στην Κολωνία, ενώ χρησιμοποιεί επίσης ειδικούς σε ηλεκτρικά- υβριδικά συστήματα κίνησης στο Higashi-Fuji της Ιαπωνίας. Σε σύγκριση με το TS050 LMP1, το GR010 Hybrid είναι κατά 250 χιλιοστά πιο μεγάλο σε μήκος, 100 χιλιοστά σε πλάτος και ύψος, ενώ ζυγίζει και 1.040 κιλά, την ώρα που το παλιότερο μοντέλο είχε βάρος 878 κιλά.


Οι ομάδες που συμμετέχουν στην κατηγορία Le Mans Hypercar μπορούν να αναπτύξουν μόνο μία αεροδυναμική διαμόρφωση με ένα μόνο κινούμενο αεροδυναμικό βοήθημα στο αμάξωμα. Έτσι, οι σχεδιαστές του αυτοκινήτου κατέληξαν στη δυναμική θέση της πίσω πτέρυγας του αυτοκινήτου. Ο John Litjens, επικεφαλής στο TGRE της Κολωνίας, δήλωσε σχετικά πως «η μεγαλύτερη αλλαγή για εμάς εδώ ήταν να μετακινηθούμε μόνο σε μια μπροστινή ηλεκτρική μονάδα κινητήρα. Η διαμόρφωση για τη φιλοξενία του υβιριδκού συστήματος ήταν πιο δύσκολη σε αυτό το αυτοκίνητο λόγω των νέων προτύπων ασφαλείας. Ο κινητήρας καύσης είναι πιο ισχυρός στο GR010 Hybrid σε σύγκριση με το TS050 Hybrid, οπότε είναι ένα πολύ διαφορετικό αυτοκίνητο τόσο στην εμφάνιση όσο και στον τρόπο που ακούγεται».

Τα δύο πρωτότυπα της Toyota, θα οδηγηθούν στο πρωτάθλημα της νεοσύστατης κατηγορίας Le Mans Hypercars από τους Kamui Kobayashi, Mike Conway και Jose Maria Lopez στο αυτοκίνητο με το νούμερο 7, ενώ οι Sebastian Buemi, Kazuki Nakajima και Brendon Hartley θα αγωνιστούν στο αυτοκίνητο με το νούμερο 8.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ