2021-01-18 13:24:32
Φωτογραφία για Brexit: Βρετανός διευθυντής ορχήστρας έχει ζητήσει γερμανική υπηκοότητα
  Η βρετανική μουσική σκηνή κεραυνοβολήθηκε όταν ο Σάιμον Ρατλ ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου το 2023 για να αναλάβει την διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας στο Μόναχο

Ο βρετανός διευθυντής ορχήστρας Σάιμον Ρατλ, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι εγκαταλείπει την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου για να επιστρέψει στην Γερμανία, δήλωσε ότι έχει καταθέσει αίτηση για να του χορηγηθεί η γερμανική υπηκοότητα μετά το Brexit.

«Το διαβατήριό μου είναι στον δρόμο», δήλωσε ο 65χρονος μουσικός που δεν είχε καθόλου κρύψει την θέση του κατά του Brexit και κατά των φραγμών που αυτό θα σήμαινε για τις καριέρες τόσων νέων μουσικών, συνηθισμένων μέχρι πριν από λίγες ημέρες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οταν δε ερωτήθηκε αν ακολούθησε εκείνους τους Βρετανούς, τους εγκατεστημένους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που ζήτησαν ευρωπαϊκές υπηκοότητες ώστε να έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορούν και να εργάζονται ελεύθερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απάντησε: «Οπως για πολλούς, ήταν για μένα απόλυτη αναγκαιότητα».


Η βρετανική μουσική σκηνή κεραυνοβολήθηκε όταν ο Σάιμον Ρατλ ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου το 2023 για να αναλάβει την διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας στο Μόναχο.

Ο Σάιμον Ρατλ δήλωσε ότι η απόφασή του να επιστρέψει στην Γερμανία, όπου διηύθυνε επί 16 χρόνια την Φιλαρμονική του Βερολίνου, ελήφθη διότι ήθελε να είναι κοντά στην οικογένειά του στο Βερολίνο. Αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την πολιτική κατεύθυνση που πήρε η χώρα του.

«Το γεγονός ότι οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες γενικά ξαφνικά είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν βίζα για την Ευρώπη δεν είναι καθόλου το μπόνους του Brexit για το οποίο μιλούσαμε», είπε αναφερόμενος στις υποσχέσεις των υπέρμαχων της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση που διατυμπάνιζαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016:

«Αυτό θα πρέπει να το πολεμήσουμε».

Ο Ρατλ, ο οποίος ζει στο Βερολίνο με την σύζυγό του, την σοπράνο Μαγκνταλένα Κόζενα από την Τσεχία, δήλωσε ότι ο χρόνος που πέρασαν μαγειρεύοντας μαζί για τα παιδιά τους κατά την διάρκεια του lockdown μεγάλωσε την επιθυμία του να εργάζεται πιο κοντά στο σπίτι του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ