2021-01-21 22:01:35
Φωτογραφία για ΕΕ εξετάζει κλείσιμο συνόρων με τη Βρετανία εξαιτίας της μετάλλαξης κορωνοϊού
 Ταξιδιωτική απαγόρευση που θα αφορά στις τρίτες χώρες, όπως τη Βρετανία, με υψηλό ιικό φορτίο προερχόμενο από μεταλλάξεις, εξετάζει η ΕΕ, με το θέμα να τίθεται ψηλά στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης των 27.

Στόχος των συνομιλιών, η αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του μεταλαγμένου στελέχους κορωνοϊού, που οδηγεί στα όριά τους συστήματα υγείας.

Η ανησυχία γύρω από τις μεταλλάξεις κορωνοϊού βρίσκονται στην καρδιά των ευρω-διαβουλεύσεων, καθώς χώρες της ΕΕ, εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου των κρουσμάτων που οφείλεται στις παραλλαγές του ιού, έχουν αναγκαστεί να παρατείνουν τα lockdown.

Ψηλά στο μενού και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, έγγραφο που συνέταξε η γερμανική κυβέρνηση, εξετάζει την απαγόρευση ταξιδιών από χώρες που εμφανίζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα και έχουν πληγεί περισσότερο από τις μεταλλάξεις.


«Όταν τα κράτη-μέλη το κρίνουν απαραίτητο για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι ελεύθερα να επιβάλλουν περαιτέρω προσωρινές απαγορεύσεις κατά την είσοδο και τη μεταφορά επιβατών που εισέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν πληγεί από μεταλλάξεις», σημειώνουν Γερμανοί αξιωματούχοι.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της καγκελαρίας, διεμήνυσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ θα πρέπει να κλείσουν εάν δεν μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο οι νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές.

Προτεραιότητα, πάντως, της γερμανική κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές, είναι να μην καταρρεύσει η αλυσίδα εφοδιασμού και να μην κλείσουν παντελώς τα σύνορα για τους πολίτες της Ένωσης, όπως συνέβη στο πρώτο κύμα πανδημίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ