2021-02-05 09:06:20
Φωτογραφία για Ο πιο απλός τρόπος διακόσμησης εσωτερικών χώρων μόνο με χρώμα
Ένας τοίχος ...δύο χρώματα

Ιδέες και τρόποι για διακόσμηση εσωτερικών χώρων μόνο με χρώμα, βάφοντας τον ίδιο τοίχο σε δύο  διαφορετικές αποχρώσεις

Tο χρώμα είναι από τα βασικά στοιχεία στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων και οι μεγάλες επιφάνειες των τοίχων ιδανικές για να δημιουργήσετε μέσω αυτών απαλούς ή πιο έντονους συνδυασμούς και αντιθέσεις, αλλάζοντας εντελώς την όψη ενός δωματίου. 

Η πιο συνήθης επιλογή, το βάψιμο ενός ή περισότερων τοίχων σε διαφορετική απόχρωση από τους υπόλοιπους, είναι μια λύση που διακοσμητικά προσφέρεται για μεγάλους χώρους ενώ αντίθετα το βάψιμο του ίδιου τοίχου σε δύο διαφορετικά χρώματα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε πολύ μικτές επιφάνειες, αισθητικά δε δημιουργεί ένα πολύ πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου. 



Ο "διαχωρισμός" του τοίχου οριζόντια σε δύο  τμήματα διαφορετικής απόχρωσης, εκτός των άλλων, προσφέρει οπτικό βάθος σε τοίχους χωρίς παράθυρα και είναι ιδανικός για τοίχους στο κάτω μέρος των οποίων βρίσκονται έπιπλα με μεγάλο μήκος πχ καναπέδες. 


Αν και οι αποχρώσεις είναι θέμα προσωπικής επιλογής, ανάλογα και με τα χρώματα που επικρατούν στο σύνολο του χώρου, το λευκό-υπόλευκο-μπεζ στο επάνω μέρος του τοίχου σε συνδυασμό με μια παλ ή εντονότερη απόχρωση για το κάτω τμήμα του είναι η "ασφαλέστερη" επιλογή αισθητικά και που ανεξάρτητα με τις διαστάσεις του τοίχου δεν θα μικρύνει οπτικά τον χώρο. 

Ανάμεσα στα δύο τμήματα μπορεί και να τοποθετηθεί για "διαχωριστική" λωρίδα έντονης-σκούρας απόχρωσης που εύκολα θα δημιουργήσετε με την χρήση προστατευτικής ταινίας βαψίματος για να καθορίσετε τα όρια της, αλλά με παράλληλη χρήση αλφαδιού ώστε να είναι εντελώς ίσια. 

Το χώρισμα του τοίχου σε ό,τι αφορά το ύψος κάθε τμήματος με διαφορετική απόχρωση, σε δωμάτια με κανονικό συνολικό ύψος δεν θα πρέπει να είναι ισομερές και το πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα δημιουργείται τοποθετώντας την μία απόχρωση στα 2/3 του συνολικού ύψους του τοίχου ξεκινώντας από το ταβάνι  και την δεύτερη στο 1/3. 

Σε δωμάτια ιδιαίτερα ψηλοτάβανα ή χαμηλοτάβανους χώρους διαμορφώστε ανάλογα το ύψος κάθε τμήματος, φροντίζοντας το κάτω να είναι αρκετά μικρότερο. 

Αν αντίθετα αυτό που θέλετε είναι η δημιουργία ενός ιδιαίτερα έντονου "θεατρικού" σκηνικού, ταιριαστό σε χώρους μοντέρνας, industrial ή boho διακόσμησης και με αποχρώσεις γκρι, σκούρο μπλε, σκούρο πράσινο κλπ χρησιμοποιείστε την σκούρα απόχρωση στο μεγαλύτερο ύψος του τοίχου. 

Αν το χρώμα του δαπέδου συμπίπτει με την απόχρωση του κάτω τμήματος του τοίχου, αυτό θα πρέπει έχει πολύ μικρό ύψος ώστε να δημιουργεί μια ενιαία εικόνα με το δάπεδο, σε αντίθετη με το επάνω μέρος του τοίχου που σαν "συνέχειά του" θα έχει την οροφή. 

Και αυτή η επιλογή προσφέρει ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα αισθητικά, σε χώρους με πάτωμα σε σκούρο ξύλο, σκουρόχρωμα πλακάκια κλπ. 

Το λευκό σε συνδυασμό με μια δεύτερη έντονη απόχρωση στον ίδιο τοίχο είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να προσθέσετε ένα χρώμα που σας αρέσει ιδιαίτερα σε δωμάτια που επικρατούν διχρωμίες, σε φυσικές - αποχρώσεις ακόμη και αν αυτή η απόχρωση δεν υπάρχει σε άλλες μεγάλες επιφάνειες, έπιπλα κλπ παρά μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες.  

Η τοποθέτηση κάδρων στο σημείο της ένωσης των δύο χρωμάτων είναι επίσης ένας τρόπος για να τονιστεί η διαμόρφωση - διακόσμηση του χώρου στον συγκεκριμένο τοίχο. 

Σε ιδιαίτερα στενούς χώρους πχ διαδρόμους - χωλ και αν θέλετε με το χρώμα να δημιουργήσετε μια έντονη εικόνα, χρησιμοποιείστε την πιο σκούρα απόχρωση στο μεγαλύτερο ύψος του τοίχου, ξεκινώντας από το πάτωμα και λευκό στο επάνω μέρος και το ταβάνι, τοποθετώντας ανάμεσά τους μια σκουρόχρωμη λωρίδα σε ταιριαστή απόχρωση. 

Η απόχρωση της κάτω πλευράς του τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μια ολόκληρη πειοχή ενός ή δύο γωνιακών τοίχων, ανεξάρτητα από το ύψος της πχ για να οριοθετήσει τον χώρο εισόδου, το σημείο που βρίσκεται τοποθετημένο ένα γραφείο, τραπέζι φαγητού κλπ. 

Το μαύρο και το σκούρο γκρι προσφέρουν πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα σαν απόχρωση του κάτω τμήματος ενός τοίχου σε χώρους μοντέρνας διακόσμησης και όταν το μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτεται από έπιπλα μεγάλου μήκους πχ καναπέδες.

Πρόκειται, γενικά, για μια τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού και με πολύ εύκολο τρόπο αφού το μόνο που θα χρειαστείτε δύο διαφορετικά χρώματα και προστατευτική ταινία δημιουργεί ένα πολύ ξεχωριστό διακοσμητικό αποτέλεσμα. 

Ακόμη πιο ιδιαίτερη όψη μπορεί να αποκτήσει ένας τοίχος αν βαφτεί με δύο ή και περισσότερες αποχρώσεις που η κάθε μία θα σχηματίζει ένα γεωμετρικό σχήμα. Δείτε εδώ λεπτομέρειες εφαρμογή για την συγκεκριμένη τεχνική βαψίματος. 


soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ