2021-02-08 21:37:19
Φωτογραφία για Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης: Το Άγιον Όρος στην Επανάσταση του 1821
Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου γέροντας Εφραίμ, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας γέροντας Ελισσαίος και ο μοναχός Κοσμάς Σιμωνοπετρίτης θα είναι οι ομιλητές στην διαδικτυακή εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης με θέμα: "Το Άγιον Όρος στην Επανάσταση του 1821". 

Η Σχολή Γονέων Κατερίνης προγραμμάτισε και διοργανώνει σε 11 από τις 15 εκδηλώσεις της αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία από την 30-11- 2020 έως την 22-3-2021 επιθυμώντας να συνεισφέρει από την πλευρά της και να "φωτίσει" αρκετές πλευρές της Επανάστασης του 1821 φιλοξενώντας προσωπικότητες από πολλούς επιστημονικούς κλάδους σε Ελλάδα και το Εξωτερικό. Με την εκδήλωση αυτή θα "φωτιστεί" η συνεισφορά του Αγιόνυμου Όρους στον Εθνικό αγώνα της ανεξαρτησίας του 1821. 

Ο π. Κοσμάς Σιμωνοπετρίτης θα αναγνώσει την ομιλία του γέροντος Ελισσαίου Σιμωνοπετρίτου. 

Ο π. Κοσμάς κατάγεται από το Σουφλί Έβρου, είναι μοναχός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, στην οποία εγκαταβιοί από το 1995. Εκάρη μοναχός το 2001. Είναι διδάκτορας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, με ειδίκευση στην Βαλκανική Γλωσσολογία και στην Τουρκολογία. 

Έχει ειδικευτεί στην έρευνα των αρχείων του Αγίου Όρους, της ιστορίας του και των μετοχίων του. Για μία τριετία διακονεί ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους.
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ