2021-02-08 21:25:37
Φωτογραφία για Φίλιας: Τι ισχύει για παιδιά που νοσούν με μεταλλαγμένο στέλεχος
Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως έχει εμφανιστεί συρροή κρουσμάτων σε διάφορα σχολεία, θεωρείται πολύ πιθανό πως και τα παιδιά μεταδίδουν ευκολότερα το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αθανάσιος Φίλιας Παιδίατρος, Επιμελητής Α Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πάτρας, απαντώντας στο ερώτημα του εάν στην περίπτωση που ένα παιδί νοσεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος, ισχύει ότι δεν μπορεί να το μεταδώσει εύκολα ( Όπως γνωρίζαμε ότι συμβαίνει με τον κορονοιό πριν την εμφάνιση των μεταλλάξεων.).

«Η βρετανική μετάλλαξη είναι γνωστό ότι έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα στο γενικό πληθυσμό και όχι μόνο συγκεκριμένα στα παιδιά» πρόσθεσε ο κος Φίλιας εκτιμώντας πως ενδεχομένως και η παράμετρος εμφάνισης της μετάλλαξης θα μπορούσε να παίζει κάποιο λόγο στην αύξηση διασποράς σε παιδιά.

Σύμφωνα με τον Επιμελητή Α Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πάτρας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση της προσέλευσης παιδιών στο νοσοκομείο, αύξηση που κυμαίνεται στο 50-60% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα.


Ο παιδίατρος έκανε ακόμη λόγο για μεγάλη αύξηση των θετικών κρουσμάτων που απομονώνονται από τα παιδιά αυτά.

«Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά» είπε χαρακτηριστικά αναλύοντας περαιτέρω πως πρόκειται για παιδιά που είχαν έρθει σε επαφή με κάποιον θετικό στον ιό είτε αυτός είναι δάσκαλος είτε είναι συγγενής ή συμμαθητής.

«Θέλω να πιστεύω ότι με την τήρηση των μέτρων, με υπομονή και τους κανόνες υγιεινής που ακολουθούμε ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτόν το κύμα» πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για το εάν τα συμπτώματα κορονοιού με το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι ίδια τόσο σε ενήλικες όσο σε παιδιά κι αν αυτά ενδεχομένως κινδυνεύουν εφόσον νοσούν από αυτό, ο παιδίατρος ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν διαφαίνεται να προκαλεί σοβαρή νόσο αν και μεταδίδεται πιο εύκολα. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ