2021-02-09 12:01:43
Φωτογραφία για Alfa Romeo, DS ,Lancia - Stellantis
Δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο αναφέρουν πως ο όμιλος Stallantis που δημιουργήθηκε από την συνένωση των PSA και FCA έχει ήδη ξεκινήσει την από κοινού εξέλιξη μοντέλων για τις Alfa Romeo, DS και Lancia που θα αποτελούν τις premium μάρκες του

Πίσω από την υλοποίηση του ομίλου Stellantis πολλοί ήταν αυτοί που είδαν την ελπίδα για την αναβίωση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανία να αναζωπυρώνεται και όλα δείχνουν πως αυτό το σενάριο βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με αναφορές στην ιστοσελίδα Auto News Europe ο όμιλος εργάζεται ήδη επάνω στην κοινή εξέλιξη νέων μοντέλων για την Alfa Romeo, την DS και την Lancia οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν το premium μέτωπο του ομίλου. Το μεγαλύτερο στοίχημα βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι η αποκατάσταση του ονόματος και της ταλαιπωρημένης για πολλά χρόνια εικόνας της Lancia.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής είναι περιορισμένες όμως οι αναφορές μιλούν για την εξέλιξη μοντέλων που θα βασίζονται επάνω στην ίδια πλατφόρμα και θα μοιράζονται αντίστοιχη τεχνολογία αλλά και πολλά premium στοιχεία.


Χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες ο διευθυντής της DS Marion David τόνισε πως η ομάδα του βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους συναδέλφους από την Alfa Romeo και την Lancia. Τόνισε δε πως το σχέδιο της DS για το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο παραμένει ως έχει με την μόνη διαφοροποίηση πως από το 2023 οι δραστηριότητες της θα κινούνται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας εντός του ομίλου Stellantis. Έτσι τα πρώτα αποτελέσματα των premium προϊόντων του νέου ομίλου θα αρχίσουν να παρουσιάζονται από το 2024. Στο άρθρο αναφέρεται πως πιθανότατα ένα από τα πρώτα μοντέλα αυτής της συνεργασίας θα είναι ένα ακόμα crossover για την Alfa Romeo το οποίο θα βρίσκεται κάτω από την Tonale (η οποία αναμένεται το φετινό φθινόπωρο) και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ