2021-02-27 18:54:51
Φωτογραφία για «Οι κρουνοί των δακρύων του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτου τον ανέδειξαν σε αστέρα πολύφωτο!»
Στη γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, το Συρικάρι Κισσάμου, και τον Ιερό Προσκυνηματικό του Ναό τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με τη μνημόνευση χιλιάδων ονομάτων που έχουν καταγραφεί στην παρρησία του Προσκυνήματος.

Στη Θεία Λειτουργία εψάλλη η Ακολουθία του Οσίου πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου και ετέθη προς προσκύνηση τεμάχιο εκ του ιερού του Λειψάνου, στο τέλος δε αναπέμφθηκε δέηση «υπέρ ιάσεως των υπό την πανδημίας κατατρυχομένων αδελφών ημών, ενισχύσεων των ιατρών και διακόνων της υγείας και αναπαύσεως των υπό της πανδημίας τελειωθέντων».

Ο ιερουργών Ιεράρχης σημείωσε: «Συνενώνουμε τις προσευχές μας με όλους εσάς τους ευλαβείς προσκυνητές σε τούτο τον τόπο, τον ιερό και άγιο, που γέννησε έναν μεγάλο Όσιο της Εκκλησίας μας, τον Όσιο πατήρ ημών Νικηφόρο τον Λεπρό.

Η αγάπη του Θεού θέλησε να τον φανερώσει- αποκαλύψει στους χαλεπούς καιρούς μας ως επιστηριγμό και ενίσχυση του αγώνα και δοκιμασιών της ζωής. Λαβωμένος ο Ίδιος από την λέπρα, ανίατη ασθένεια της εποχής Του, γνωρίζει τον πόνο της αρρώστιας, γεύθηκε όμως και την επίσκεψη της Θείας παραμυθίας, η οποία τον μεταμόρφωσε σε φως και χαρά. 


Ας γίνεται το ολόφωτο παράδειγμα της υπομονής και καρτερίας του, της πίστης και ταπεινώσεως του, αιτία ενίσχυσης και δυνάμεως πάντων ημών. Σήμερα όμως εορτάζουμε, δια πρώτη φορά, και έναν άλλο παμμέγιστο Όσιο της Εκκλησίας μας. Τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. 

Οι κόποι και οι μόχθοι του, οι κρουνοί των δακρύων και προσευχών του, η άσκηση και εγκράτεια του τον ανέδειξαν σε αστέρα πολύφωτο. «Όλα να τα έχεις και να μην έχεις τον Χριστό, δεν έχει τίποτα. Να μην έχεις τίποτα και να έχεις μόνο τον Χριστό έχεις τα πάντα», δίδασκε όχι μόνον με τον λόγο του αλλά κυρίως με την αγία βιωτή του. 

Ζούσε την πληρότητα της χάριτος του Θεού σε ένα ταπεινό καλυβάκι στην έρημο των Κατουνακίων. Όλοι εμείς σήμερα βιώνουμε την τραγωδία της ερημιάς μας καθώς επιλέξαμε να τα έχουμε όλα και όχι τον Χριστό, δηλ. να μην έχουμε τίποτα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Κισσάμου δια την χορηγία κατασκευής του περιστύλιου στην είσοδο του Ναού.

Επίσης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της μελέτης δια την κατασκευή, παράπλευρα του Προσκυνήματος, βοηθητικού κτηρίου, το οποίο θα καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του προσκυνήματος (αίθουσα φιλοξενίας, γραφείο, χώροι υγιεινής, κ.α.). 

Ανακοινώθηκε, επίσης, ο Τραπεζικός Λογαριασμός επ’ ονόματι του προσκυνήματος, για όσους επιθυμούν να συμβάλλουν εις την προσπάθεια αυτή. Εθνική Τράπεζα GR4301103900000039029609078.

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ