2021-03-09 06:22:43
Φωτογραφία για Ένα σύγχρονο ξύλινο εξοχικό, δίπλα στην θάλασσα
Ένα μοντέρνας αρχιτεκτονικής ξύλινο εξοχικό σπίτι, κατασκευασμένο με απόλυτο σεβασμό τόσο στο φυσικό περιβάλλον που το περιστοιχίζει όσο στην παλαιότερη κατασκευή που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.  



Η ιστορία και ανάγκη δημιουργίας του συγκεκριμένου σπιτιού θα μπορούσε να είναι και η τυπική ιστορία ενός Ελληνικού εξοχικού :)

Γιαγιά - παππούς διαθέτουν ένα μικρό παραθαλάσσιο σπίτι που όμως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά δεν χωρά και τις δικές τους οικογένειες, τα εγγόνια. 

Έτσι ακριβώς προέκυψε το  νέο σπίτι δίπλα στην παλαιότερη αγροικία, μια μοντέρνας αρχιτεκτονικής κατασκευή που όμως σε βασικό σχεδιασμό και αισθητική ακολούθησε πλήρως εκείνον του παλιού σπιτιού. 

Ανάμεσα στα δύο κτίσματα δημιουργήθηκε ένας σκεπαστός και προστατευτεμένος από ήλιο και βροχή κοινόχρηστος χώρος, με χρήση σαν καθιστικό - τραπεζαρία, ενώ το επάνω μέρος του αποτελεί μία ανοιχτή βεράντα με απεριόριστη θέα στην θάλασσα.



Οι minimal αρχιτεκτονικές φόρμες, ο προσανατολισμός του σπιτιού έτσι που να εκμεταλλεύεται πλήρως το φυσικό φως και να μένει προστατευμενο από τον βοριά, η επιλογή της ξυλόσομπας που με ειδικούς αλουμινένιους σωλήνες θερμαίνει και τα τρία επίπεδα του σπιτιού και η εσωτερική διαμόρφωση σε ένα ύφος που ισορροπεί απόλυτα πετυχημένα ανάμεσα στο μοντέρνο και το κλασσικό ρουστίκ είναι τα βασικά στοιχεία του σπιτιού, που το χαρακτηρίζει μια  ιδιαίτερα "ζεστή" ατμόσφαιρα και που παρά το μικρό του σχετικά μέγεθος είναι απόλυτα λειτουργικό σαν παραθεριστική κατοικία, όλες τις εποχές.   

Ένα σπίτι βασισμένο στις αρχές δόμησης της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σε ό,τι αφορά υλικά, ενεργειακά χαρακτηριστικά κλπ που όμως αισθητικά δένει εξίσου πετυχημένα τόσο με την παλαιότερη κατασκευή που υπάρχει στον ίδιο χώρο όσο και με το φυσικό περιβάλλον. 



 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

architizer.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ