2021-03-10 21:29:45
Φωτογραφία για Γερμανία: Βόλτα με τρένο του 1902 με απίστευτα αποκαταστημένα πλάνα. Βίντεο.
Ανάρσυρση από τα αρχεία του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης , ένας YouTuber έχει αναβαθμίσει βίντεο από το 1902 που απεικονίζει μια βόλτα στο γερμανικό «Flying Train» σε υπέροχη λεπτομέρεια του 2021.

Το τρένο, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα, σας οδηγεί σε μια εικονική περιήγηση σε αυτό που είναι τώρα το Βούπερταλ και δείχνει τη ζωή των ανθρώπων τη δεκαετία του 1900 σαν να ήσασταν εκεί.

Αποτυπώνοντας καταπληκτική θέα με άλογα και  άμαξες, τα παιδιά που παίζουν στους δρόμους και τον ποταμό Βούπερ, το υλικό που τραβήχτηκε έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ιστορικούς, που σπάνια παίρνουν μια ταινία τόσο λεπτομερή όσο αυτή που τραβήχτηκε εδώ.

Το απίστευτο υλικό μεταμορφώθηκε από τον YouTuber Denis Shiryaev , ο οποίος είναι γνωστός στο διαδίκτυο για το χρωματισμό και την αναβάθμιση των παλιών βίντεο για να δώσει μια σύγχρονη ματιά στις ζωές που ζούσαν εδώ και πολύ καιρό. Ο Denis είναι ο διευθύνων σύμβουλος του neural.love , μιας εταιρείας που βελτιώνει την ποιότητα των βίντεο και αυξάνει την ομαλότητα χρησιμοποιώντας νευρωνικά δίκτυα και AI. Αξιοσημείωτο υλικό που έχουν βελτιωθεί είναι αυτό του «Grand Prix» του Apollo 16 Lunar Rover και διάφορα ταξίδια σε πόλεις μεταξύ 1890 και 1930.


Το αρχικό υλικό δόθηκε από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και είναι από μόνο του εντυπωσιακό. Χωρίς πολλές επιλογές όσον αφορά τη μαγνητοσκόπηση το 1902, το βίντεο τραβήχτηκε σε ταινία μετοχής Biograph 68mm, η οποία ήταν εξαιρετικά λεπτομερής για την ημέρα της. Ωστόσο, όλα φαίνονται καλύτερα σε 4k και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Καθώς πετάει από πάνω, το Flying Train (που ονομάζεται επίσης Wuppertal Schwebebahn) ταξιδεύει μέσα από τις πόλεις Elberfeld, Ronsdorf, Cronenberg, Vohwinkel και Barmen, εξηγεί ο Denis. Αυτά αργότερα συνδυάστηκαν για να σχηματίσουν τη σύγχρονη πόλη του Βούπερταλ, μια μεγάλη πόλη περίπου 355.100 ανθρώπων στη Δυτική Γερμανία.

Το ίδιο το Schwebebahn είναι ο παλαιότερος ηλεκτρικός ανυψωμένος σιδηρόδρομος με κρεμαστά βαγόνια στον κόσμο. Άνοιξε το 1901, συνέδεσε πολλές αστικές περιοχές μαζί και παρείχε ένα μέσο εύκολης δημόσιας συγκοινωνίας, το οποίο πιστώνεται για την ανάπτυξη σε μια ακμάζουσα πόλη σήμερα. Παράλληλα, η πόλη ήταν μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της Ευρώπης και παραμένει μέχρι σήμερα ως σημαντικός εξαγωγέας ηλεκτρονικών, οχημάτων και άλλων.

Ενώ μπορεί να έχει κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια, το τρένο εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έλαβε ένα σημαντικό λίφτινγκ, με εκσυγχρονισμό του πλαισίου το 1997 και νέα αυτοκίνητα εισήλθαν σε υπηρεσία και άρχισαν να μεταφέρουν επιβάτες τον Δεκέμβριο του 2016.

https://www.iflscience.com/technology/take-a-flying-train-ride-through-1902-germany-with-incredible-restored-footage/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ