2021-03-10 20:25:35
Φωτογραφία για Κρίση Eurostar: Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητούν υποστήριξη από το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο διαχειριστής τρένων αντιμετωπίζει κατάρρευση.
Οι αρχηγοί της EUROSTAR ικέτησαν τους υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου για βοήθεια καθώς ο διαχειριστής τρένων με έλλειψη μετρητών αντιμετωπίζει κατάρρευση.

Ο μεταφορέας, που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου St Pancras και Παρισιού, Βρυξελλών και Άμστερνταμ, μετέφερε 11 εκατομμύρια επιβάτες το 2019.

Όμως, το 95% των υπηρεσιών εξαφανίστηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας Coronavirus και βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ένα τρένο την ημέρα εκτελείται επί του παρόντος σε καθεμία από τις διαδρομές του για βασικούς εργαζόμενους.

Ένας εκπρόσωπος της Eurostar ζήτησε σήμερα παρόμοια υποστήριξη COVID-19 που παρέχεται σε βρετανικές αεροπορικές εταιρείες που αποτελούνται από φορολογική ελάφρυνση έως και £ 8 εκ.

  

Η Eurostar ζήτησε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση του ΗΒ (Εικόνα: GETTY)

Η Eurostar επλήγη από πτώση 95% στις υπηρεσίες (Εικόνα: GETTY)


Πρόσθεσαν: "Ζητάμε μόνο να μας παρέχουν την ίδια βοήθεια που προσφέρεται στις αεροπορικές εταιρείες.

«Ζητούμε και πάλι να επεκταθεί αυτό το είδος υποστήριξης σε διεθνείς σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία.

«Χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση από τη βρετανική κυβέρνηση, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την επιβίωση του Eurostar, της πράσινης πόρτας στην Ευρώπη, καθώς η τρέχουσα κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Ο διευθύνων σύμβουλος και ο επικεφαλής της Eurostar, Jacques Damas, πρόσθεσαν ότι «είναι δυνατή η καταστροφή» χωρίς χρηματοδότηση από τον Whitehall.

Η Eurostar ανήκει κατά πλειοψηφία στην SNCF (55%) (Εικόνα: GETTY)

Το κρατικό SNCF, το οποίο κατέχει το 55% της Eurostar, αντιμετωπίζει απώλειες έως και 4,2 δισεκατομμύρια λίρες λόγω των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών στη Γαλλία.

Οι πηγές της βιομηχανίας μεταφορών κοντά στο Eurostar δήλωσαν σήμερα στην Express ότι η κατάσταση έγινε «πολύ σοβαρή».

Κάποιος είπε: «Το Eurostar είναι ένα κόσμημα στο στέμμα για τη Βρετανία, παρέχει έναν βασικό κρίκο για την Ευρώπη.

«Εάν οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου αρνούνται να κινηθούν, θα μπορούσαμε να είμαστε σε θέση όπου η Γαλλία και το Βέλγιο πρέπει να πάρουν τον πλήρη έλεγχο.

express.co.uk/news/politics/1407971/eu-news-eurostar-france-news-emmanuel-macron-grant-shapps

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ