2021-03-13 10:26:16
Φωτογραφία για Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Την ερχόμενη εβδομάδα οι μεγάλες πληρωμές
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του ποσού του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ μέχρι χθες είχαν υποβληθεί πάνω από 277.000 αιτήσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η σχετική πλατφόρμα κλείνει στις 16 Μαρτίου και οι πληρωμές που «τρέχουν» θα συνεχιστούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

«Συνεχίζουν οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση. Είχαμε φτάσει χθες το βράδυ στις 277.213 αιτήσεις, το συνολικό ποσό είναι 518 εκατ. και έχουν δοθεί περίπου τα μισά. Μέσα στην εβδομάδα Τρίτη – Τετάρτη θα γίνει μία μεγάλη εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού. Προφανώς θα υπάρχουν κάποιες φορές που θα αποπληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε.

Σε ερώτηση για το αν θα δοθεί η δυνατότητα για διορθώσεις σε περίπτωση λαθών, σημείωσε πως «το συνηθίζουμε αυτό. Αφού το κάνουμε σε κάθε επιστρεπτέα είναι επαναλαμβανόμενο το λάθος, αλλά πρέπει να το κάνουμε για να βοηθήσουμε την κοινωνία».


Πρoσέθεσε μάλιστα ότι η 7η Επιστρεπτέα θα πληρωθεί τον Απρίλιο θα είναι ύψους 1 δισ. ευρώ και θα καλύψει το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σε 60 δόσεις η αποπληρωμή των επιστρεπτέων

Υπενθυμίζεται ότι οι το ήμισυ των επιστρεπτέων προκαταβολών και των 7 κύκλων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, θα επιστραφεί σε 60 δόσεις από 40 που προβλέπονταν μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, όσοι έλαβαν την κρατική χρηματοδότηση θα αποπληρώσουν τα χρέη τους από τον Ιανουάριο του 2022 έως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2027.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο, αλλαγές έρχονται και για τους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, για τους οποίους με βάση τον αρχικό νόμο δεν προβλεπόταν «κούρεμα» της κρατικής χρηματοδότησης.

Οσοι λοιπόν έχουν μείωση του τζίρου το 2020 τουλάχιστον 15% θα επιστρέψουν το 70% του ποσού που έλαβαν, ενώ όσοι έχουν πτώση του τζίρου άνω του 30% θα επιστρέψουν το 50%.

(ΣΑ 13/3/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ