2021-03-14 16:50:57
Φωτογραφία για Αυτοί αγνόησαν το lockdown: «Πανδημία» κορονοπάρτι σε όλη τη χώρα
Πανδημία κορονοπάρτι και ξεφαντώματος σε βίλες, νυχτερινά μαγαζιά και δημόσιους χώρους καταγράφονται τις τελευταίες δύο μέρες σε Αθήνα, Πάτρα, Ξάνθη, Κρήτη και Θεσσαλονίκη παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τη διάδοση του κορονοϊού. Κορονοπάρτι σε Επανομή και Ωραιόκαστρο

Σε δύο συλλήψεις για ισάριθμες, διαφορετικές κοινωνικές εκδηλώσεις σε Επανομή και Ωραιόκαστρο, προχώρησαν αστυνομικοί της ΓΑΔΘ το βράδυ του Σαββάτου, λόγω παραβίασης των έκτακτων μέτρων προστασίας για την πανδημία. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 11.100 ευρώ στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες.

Στην περιοχή της Επανομής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία 33χρονη ημεδαπή διότι εντός της οικίας της είχε διοργανώσει κοινωνική εκδήλωση με τη συμμετοχή άλλων δέκα ατόμων. Στη συλληφθείσα βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους συμμετέχοντες διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο.


Στο Ωραιόκαστρο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σε βοηθητικό χώρο καταστήματος στην περιοχή είχε διοργανώσει κοινωνική εκδήλωση με τη συμμετοχή επτά ατόμων. Στον διοργανωτή βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους υπολοίπους διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο.

Πάρτι σε βίλα, παρά τα περιοριστικά μέτρα για τη διάδοση του κορονοϊού διοργάνωσε νεαρός σε οικισμό της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Παρασσκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 24χρονο, ο οποίος μίσθωσε διώροφη βίλα στο Μεσημέρι, με σκοπό τη διεξαγωγή πάρτι.

Έριχναν μπαλωθιές σε πάρτι στην Κρήτη

Περισσότεροι από 20 Κρητικοί γιόρταζαν το βράδυ του Σαββάτου σε γλέντι στο Σκαλάνι. Μάλιστα, οι  μπαλωθιές ήταν εκείνες που κινητοποίησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μάζωξη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το τραπέζι στήθηκε για το φανταρικό ενός νεαρού, ο οποίος δεν είναι από το χωριό αλλά από άλλη περιοχή του Ηρακλείου, ωστόσο ο χώρος επιλέχθηκε ως «καταλληλότερος» αφού είναι μακριά από τον αστικό ιστό.

Μάζωξη πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα στην Ικάρου. Οι καλεσμένοι ήταν περίπου 10, στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 600 ευρώ για συμμετοχή σε συνάθροιση και για μη χρήση μάσκας ενώ στους διοργανωτές επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Συνωστισμός στο καρναβάλι της Ξάνθης

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ξάνθη με τον κόσμο να έχει ξεχυθεί στους δρόμους και να γιορτάζει το καρναβάλι. Ήδη από το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι –καθώς αυτές έχουν αναβληθεί λόγω του lockdown και φέτος– δεκάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά.

                                              

Πρόκειται για μια εικόνα που θύμιζε προ-κορονοϊού εποχές, ενώ δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κορονοϊός. Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων, και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν.

                                                 

Καρναβαλικό κορονοπάρτι στην Πάτρα

Καρναβαλικό κορονοπάρτι με 98 άτομα σε ημιτελές κτίσμα στην περιοχή του Μιντιλογλίου στο οποίο έκανε έφοδο τα ξημερώματα της Κυριακής η αστυνομία διοργανώθηκε στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί είχαν δύο ημέρες πριν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες για το κορονοπάρτι στην Οβρυά το προηγούμενο Σάββατο κάτι «σκάρωναν». Μάλιστα είχαν τεθεί στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ελέγχεται κάθε τους κίνηση, αναφέρει το δημοσίευμα. Μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στήθηκε επιχείρηση με τις αστυνομικές δυνάμεις να φτάνουν στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου του Μιντιλογλίου, όπου με αστραπιαίες κινήσεις εγκλώβισαν τη συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που διασκέδαζαν στο ημιτελές κτήριο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έγιναν πέντε συλλήψεις ενώ επιδόθηκαν 93 πρόστιμα.

Μπουζούκια στην Αθήνα εν μέσω lockdown

Νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα λειτουργούσε κανονικότατα, με ζωντανή μουσική και θαμώνες, ενώ πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για την παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, επ' αυτοφώρω βρέθηκαν 20 θαμώνες, μια τραγουδίστρια, σερβιτόροι και δύο αλλοδαποί «πορτιέρηδες». Το κέντρο διασκέδασης παρακολουθούνταν επί μέρες. Μάλιστα, το εν λόγω μαγαζί έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο.
themaygeias
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ