2021-03-14 17:57:58
Φωτογραφία για 8 από τις μεγαλύτερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο.
Σε αυτά τα ταξίδια, η διαδρομή είναι που έχει σημασία και όχι ο προορισμός. Εδώ είναι οχτώ από τις μεγαλύτερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο – διασχίζουν την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νοτιοανατολική Ασία και πολλά άλλα μέρη. Είναι το τέλειο ταξίδι για όποιον δεν βιάζεται.

Πλάι σε ποτάμια, πάνω από φαράγγια, μέσα από τα σύννεφα, δείτε παρακάτω οκτώ απίστευτες διαδρομές με τρένο σε τοπία που κόβουν την ανάσα.

The Trans-Siberian Express

Απόσταση διαδρομής: 9.052 χλμ

Διάρκεια: Περισσότερο απο 6 μέρες

Ταξίδι-όνειρο για κάθε λάτρη των τρένων –και το μακρύτερο σιδηροδρομικό ταξίδι στον κόσμο – ο Υπερσιβηρικός διασχίζει το ένα τρίτο του πλανήτη σε επτά ημέρες, ξεκινώντας από τη Μόσχα και φτάνοντας στο Βλαδιβοστόκ. Στο ενδιάμεσο, έχει περάσει από τις αχανείς στέπες της Σιβηρίας και την βαθύτερη λίμνη του κόσμου, τη Βαϊκάλη, έχει αλλάξει επτά ζώνες ώρας και έχει «γράψει» 9.052 χιλιόμετρα. Τα τρένα αναχωρούν κάθε δύο μέρες.


Eastern & Oriental Express

Απόσταση διαδρομής: Περίπου 1.931 χλμ

Διάρκεια: Τρείς με τέσσερις μέρες

Είναι από τα πλέον μοντέρνα τρένα και προσφέρει μια διαδρομή 1.931 χιλιομέτρων ανάμεσα σε μερικά από τα πιο όμορφα και εξωτικά τοπία στον κόσμο.Ταξιδεύει μέσα από την Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη ως το Λάος. Βουνά, δάση, πανέμορφες πόλεις και χρυσοί ναοί είναι μερικά από όσα θα δουν τα μάτια σας, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.Κάθε επιβάτης έχει τη δική του καμπίνα ενώ στους χώρους του τρένου μπορεί να απολαύσει εκλεκτά γεύματα και τσάι. Μπορείτε να επιλέξετε διαδρομές που διαρκούν τρεις ή τέσσερις ημέρες, συνήθως που εκτείνονται στα Σαββατοκύριακα.

The Canadian

Απόσταση διαδρομής: 4.493 χλμ

Διάρκεια: Τρείς μέρες

Στοίχημα πως δεν ξέρατε ότι υπάρχει. Εδώ που τα λέμε, όμως, γιατί όχι; Αν έχεις τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη, δεν θα φτιάξεις και τη δεύτερη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή; Ο Υπερκαναδικός διασχίζει σε τρεισήμιση μέρες τα 4.493 χιλιόμετρα από τη μια άκρη του Καναδά στην άλλη, περνώντας μέσα από συγκλονιστικά τοπία και σταματώντας για σέρβις και για διάλειμμα σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του Καναδά. Ο δυτικός κόσμος, όμως, έχει το… κόστος του.

California Zephyr

Απόσταση διαδρομής: 3.923 χλμ

Διάρκεια: 51 ώρες και 20 λεπτά

Πρόκειται για μια απο τις πιο ειδυλλιακές διαδρομές της Βόρειας Αμερικής, το California Zephyr διασχίζει τις πεδιάδες της Νεμπράσκα, τα φαράγγια του ποταμού Κολοράντο, τις ερήμους της Γιούτα και τη χιονοσκέπαστη Σιέρα Νεβάδα. Ένα μαγευτικό ταξίδι περίπου 53 ωρών. Ένα παλιό διάσημο ρητό λέει ότι, βγαίνοντας από τον Ζέφυρο, έχεις δει περισσότερη Αμερική απ’ όση οι περισσότεροι Αμερικάνοι.

The Indian Pacific

Απόσταση διαδρομής: 4.345 χλμ

Διάρκεια: Τέσσερις μέρες

Πρόκειται γαι ένα ταξίδι 4.353 χλμ. από το Περθ στο Σίδνεϊ το οποίο διασχίζει την έρημο και φθάνει στα επιβλητικά Γαλάζια Όρη. Περνά απο ορυχεία και φτάνει στην στην στοιχειωμένη πεδιάδα Νούλαρμπορ Πλέιν. Εν τω μεταξύ, έχουν προστεθεί εκδρομές εκτός αμαξοστοιχίας για ταξιδιώτες που κατευθύνονται ανατολικά.

Vivek Express

Απόσταση διαδρομής: Περίπου 4.264 χλμ

Διάρκεια: Περίπου τέσσερις μέρες

Αυτό το ταξίδι 80 ωρών με το Vivek Express είναι το μακρύτερο ταξίδι με τρένο στην Ινδία και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, με απόσταση περίπου 4.264 χλμ. Χρειάζονται περίπου τρείς με τέσσερις μερες στο τρένο για να ολοκληρωθεί η διαδρομη, ταξιδεύοντας κατά μήκος της χώρας με μέση ταχύτητα 32 χλμ/ώρα. Υπάρχουν 57 στάσεις συνολικά, ξεκινώντας από το βόρειο τμήμα του Dibrugarh και καταλήγοντας στο Kanyakumari, στο νότιο άκρο της Ινδίας.

Beijing-Guangzhou Bullet Train

Απόσταση διαδρομής: 1931 χλμ

Διάρκεια: Οκτώ ώρες

Μπορεί η απόστασή της συγκεκριμένης διαδρομής να μην είναι τόσο μεγάλη που να την κατατάσσει στη λίστα με τις πλέον μεγαλύτερες του κόσμου, αλλά το γεγονός ότι η διαδρομή γίνεται με το “Τρένο-Σφαίρα” την βάζει στη λίστα με τις (μαντέψτε) πιο γρήγορες. Αυτή η υπηρεσία τρένων υψηλής ταχύτητας ξεκίνησε το 2012 και μείωσε το ταξίδι των 21 ωρών σε 8, φτάνοντας σε ταχύτητες 180 χλμ/ώρα. Με αυτόν τον ρυθμό το τοπίο περνάει πολύ γρήγορα, αλλά υπάρχουν 35 στάσεις, οι περισσότερες σε μεγάλες πόλεις όπως ο Wuhan.

The Blue Train

Απόσταση διαδρομής: 1.600 χλμ

Διάρκεια: 27 ώρες

Το… Orient Express της Αφρικής με ιεροτελεστίες και πολυτέλεια που σε πάνε πίσω στην αποικιοκρατία. Ταξιδεύοντας από την Πρετόρια στο Κέιπ Τάουν, το τρένο μοιάζει περισσότερο με ένα πολυτελές ξενοδοχείο με γρήγορη κίνηση, με μπάτλερ, κουβανέζικα πούρα και γκουρμέ δείπνα. Αλλά το κύριο αξιοθέατο είναι η θέα των θεαματικών γεωργικών εκτάσεων της χώρας, των δασών και των αμπελώνων.

perpetual.gr

sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ