2021-03-30 12:11:44
Φωτογραφία για Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 15 λεπτά με τρένο.
Υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 13,3 εκ. Ευρώ για τα έργα του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας.

Το 15% του έργου που απομένει για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, πρόκειται να ολοκληρωθεί με τη σύμβαση που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ

Δημήτρης Μπαλής

Το έργο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Προμαχώνας» Α.Σ 717 (πλην τμήματος Τιθορέα - Δομοκός), κόστους 13.320.240,00 ευρώ, εντάσσεται στη σύμβαση που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2014, με αρχικό συμβατικό προϋπολογισμό 41,3 εκατ. ευρώ (μετά την έκπτωση) που εκτελείται από την Κοινοπραξία ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. – ALSTOM TRANSPORT SA και μέχρι σήμερα βρίσκεται στο 85% του αντικειμένου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020, καθώς και από Εθνικούς πόρους.


Η εν λόγω σύμβαση (717) έχει άμεση διεπαφή με τη σύμβαση προμήθειας (10005) η οποία αφορά την εγκατάσταση του ETCS (European Control Train System) στα αντίστοιχα τμήματα. Η ολοκλήρωση των έργων θα έχει ως αποτέλεσμα στην σημαντική ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μετακινήσεων σε εμπορικά και επιβατικά δρομολόγια ενώ ο χρόνος της διαδρομής στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, να μειωθεί σε 3:15’ από 3:57’ που είναι σήμερα.

Το σύστημα ETCS αφορά στην αυτόματη προστασία συρμών και αποτελείται από δύο υποσυστήματα, το Σύστημα Συρμού και το Σύστημα Γραμμής, τα οποία επιτρέπουν:

τη συνεχή επιτήρηση της μέγιστης επιτρεπόμενης ταχύτητας των συρμών

την αυτόματη προστασία έναντι παραβιάσεων ταχύτητας με την εφαρμογή πέδησης λειτουργίας ή πέδησης ανάγκης, καθώς και την αυτόματη ακινητοποίηση του συρμού με πέδηση ανάγκης, σε περίπτωση παραβίασης ερυθρού φωτοσήματος.

την απεικόνιση των ενδείξεων των φωτοσημάτων στο θάλαμο μηχανοδήγησης με χρήση ηλεκτρονικών μονάδων γραμμής LEU (Lineside Electronic Units) και ραδιοφάρων (Εurobalises).

huffingtonpost.gr

sidirodromikanea

"Σ.Ν." Τον τίτλο αυτό τον διαβάζουμε εδώ και 50 χρόνια…


sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ