2021-04-06 15:00:38
Φωτογραφία για Όταν η Πρωτοβουλία Πολιτών για την διάσωση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα  Κατήγγελλε για παρεμβάσεις τον Δήμο.
Ήταν 27 Μαρτίου το 2015 όταν η "Πρωτοβουλία Πολιτών για την διάσωση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα" Εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον δήμο Δίου για παρεμβάσεις στις ανενεργές σιδηροδρομικές γραμμές του Πλαταμώνα και με έγγραφο της, που απέστειλε στην Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, με κοινοποίηση στον ΟΣΕ, την εισαγγελία Κατερίνης και την εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Μνημείων, γνωστοποιεί τις καταστροφές που συντελούνταν την περίοδο εκείνη από τον δήμο Δίου –Πλαταμώνα.

Στο έγγραφο της η "Πρωτοβουλία Πολιτών" ανέφερε: «Σε συνέχεια προγενέστερων καταγγελιών μας για παράνομες παρεμβάσεις επί της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα Πιερίας και ιδίως σε συνέχεια της προ διμήνου καταγγελίας μας για παράνομες παρεμβάσεις επί της παλαιάς γραμμής μεταξύ Σ.Σ. Νέων Πόρων και Σ.Σ. Πλαταμώνα, σας στέλνουμε νέο φωτογραφικό υλικό όπου αποτυπώνονται όλως πρόσφατες και καθ' όλα παράνομες παρεμβάσεις εντός του κηρυγμένου ιστορικού τόπου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πλαταμώνα από τον Δήμο Δίου - Ολύμπου.


Τέλος σας στέλνουμε έγγραφο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος βάσει του οποίου προκύπτει εμφανώς ότι κάθε παρέμβαση επί της παλαιάς γραμμής είναι παράνομη και ως εκ τούτου πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για την ποινική δίωξη των υπαιτίων ακόμη και την σύλληψή τους εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ο Νόμος ορίζει.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες και την άμεση συνεργασία σας με την Ελληνική Αστυνομία ως καθ' ύλη και κατά τόπο αρμόδια διωκτική Αρχή (Αστυνομικό Τμήμα Λιτόχωρου Πιερίας), προκειμένου να επιβληθεί άμεσα διακοπή κάθε παράνομης εργασίας και να συλληφθεί κάθε εμπλεκόμενος σε αυτές τις κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες».

Το έγγραφο της Πρωτοβουλίας Πολιτών συνοδεύεται από φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν το καταστροφικό έργο που συντελείται στις παλιές ιστορικές γραμμές του Πλαταμώνα.

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ