2021-05-11 09:02:24
Φωτογραφία για Η IBM καινοτομεί με το πρώτο chip 2nm στον κόσμο

Εδώ και δεκαετίες, κάθε γενιά chip γίνεται ταχύτερη και πιο αποδοτική επειδή τα transistors της γίνονται μικρότερα. Ο ρυθμός αυτών των βελτιώσεων μπορεί να έχει επιβραδυνθεί, ωστόσο η IBM επιφυλάσσει μία ακόμα εξέλιξη. Παρουσίασε λοιπόν το πρώτο chip 2nm στον κόσμο, το οποίο είναι 45% ταχύτερο από τα σύγχρονα chips 7nm που βρίσκουμε σε laptops και τηλέφωνα, ενώ είναι 75% πιο αποδοτικό ενεργειακά.Η νέα τεχνολογία φυσικά θα χρειαστεί αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσει στην αγορά

. Τα chips των 2nm θα είναι μικρότερα και ταχύτερα από τα τωρινά των 5nm, τα οποία μόλις τώρα έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε premium smartphones όπως τα iPhone 12, ενώ μετά από αυτά αναμένονται και τα chips των 3nm πριν να φτάσουμε σε αυτά των 2nm.

Το chip της IBM περιέχει περίπου 333 εκατομμύρια transistors ανά τετραγωνικό χιλιοστό. Για χάρη σύγκρισης, το chip 5nm της Samsung περιέχει 127 εκατομμύρια.

Τελικά, τα transistors και οτιδήποτε άλλο στο computing βασίζονται στο αν μπορούν να γίνουν καλύτερα ή όχι. Και δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα υπάρξει ακόμα μία μετάβαση transistor από γενιά σε γενιά. Οπότε είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να πούμε πως θα υπάρξει ακόμα μία. – Dario Gil, Διευθυντής IBM ResearchFreegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ