2021-05-18 09:41:48
Φωτογραφία για Αυστραλία: Διάθεση 1 δισ. δολάρια για νέα τρένα στη Βικτώρια
Ο σχεδιασμός των 25 νέων τρένων τύπου X’Trapolis 2.0, σύμφωνα με τον πολιτειακό υπουργό Μεταφορών, θα λαμβάνει υπόψη και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας COVID-19

Η κυβέρνηση της Βικτώριας προβλέπει τη διάθεση σχεδόν $1 δισ. στον προϋπολογισμό του 2021-2022 για την ανανέωση του στόλου των τρένων της Μελβούρνης.

Όπως επεσήμανε μάλιστα ο πολιτειακός υπουργός Μεταφορών, Ben Carroll, τα 25 νέα τρένα τύπου X’Trapolis 2.0, θα είναι πιο αξιόπιστα, με καλύτερη πρόσβαση και μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Ο σχεδιασμός τους θα λαμβάνει υπόψη και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας COVID-19, καθώς οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς χρειάζονται περισσότερο ελεύθερο χώρο και για λόγους ασφάλειας της υγείας.

Ο κόσμος θέλει να μπαίνει και να βγαίνει στα τρένα πολύ πιο εύκολα και δε θέλει να είναι σε στενή επαφή με άλλους, ανέφερε ο κ. Carroll.


Κάθε νέο τρένο θα έχει 6 βαγόνια και δυνατότητα μεταφοράς 1.200 επιβατών συνολικά, με αρκετό χώρο για άτομα με αναπηρία και γονείς με καροτσάκια. Τα τρένα παλαιού τύπου Comeng έχουν χωρητικότητα 760 επιβατών.

Μεγάλο μέρος του έργου κατασκευής των νέων τρένων, μία επένδυση ύψους $986 εκατ. θα υλοποιηθεί στη Βικτώρια, υποστηρίζοντας άμεσα περί τις 750 θέσεις εργασίας.

Σταδιακά θα προχωρήσει η απόσυρση των παλαιότερων τρένων τύπου Comeng, ειδικά στις γραμμές Craigieburn, Upfield και Frankston, όπου υπάρχουν ταχέως αναπτυσσόμενα προάστια, όπως επεσήμανε το επίσημο ανακοινωθέν της κυβέρνησης.

Μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την αναβάθμιση του σταθμού συντήρησης τρένων στο Craigieburn.

Η νέα επένδυση, υπενθύμιζε η ανακοίνωση, έρχεται να προστεθεί στα $1,48 δισ. του προϋπολογισμού πέρυσι για το σχεδιασμό, κατασκευή και συντήρηση 100 νέων τραμ, στη Βικτώρια, στο πλαίσιο της βελτίωσης του δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και την υποστήριξη περί των 1.800 θέσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση των Εργατικών έχει διαθέσει πάνω από $7,5 δισ. από το 2015 για νέα τρένα, τραμ και λεωφορεία.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, James Merlino, δήλωσε σχετικά με τη νέα επένδυση:

Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε το νέο στόλο της Μελβούρνης, εδώ στη Βικτώρια, προσφέροντας καλύτερες μεταφορές για τους κατοίκους σε ορισμένα από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα προάστια μας. Αυτά είναι τρένα που κατασκευάζονται στη Βικτώρια, για ανθρώπους της Βικτώριας, από ανθρώπους της Βικτώριας, υποστηρίζοντας θέσεις εργασίας τοπικά, σε μία περίοδο που τις χρειαζόμαστε περισσότερο.

Ο πολιτειακός υπουργός Μεταφορών, Ben Carroll, επεσήμανε: Προσθέσαμε εκατοντάδες νέα δρομολόγια και παραδίδουμε ένα μεγάλο αριθμό νέων τρένων και τραμ για να υποστηρίξουμε το μεγάλο σχέδιο για τις υποδομές και να υποστηρίξουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η κατασκευή των νέων τρένων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022, ενώ εκτιμάται ότι θα τεθούν σε λειτουργία έως το 2026.

neoskosmos.com

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ