2021-06-01 11:58:18
Φωτογραφία για «Αυτοί θα μας δικάσουν στην άλλη ζωή!»
Διαβάζοντας σε ένα δημοσίευμα του fb την απάντηση του αγίου Παϊσίου σε ερώτηση ενός ιερέως, ότι δηλαδή ίσως θα έβρισκε τους αγίους που έψαχνε σε κακόφημη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενθυμήθηκα το παρακάτω περιστατικό.

''Πριν από είκοσι περίπου έτη, ήμασταν στην Δράμα με δύο ευλογημένους Ιερομονάχους από το Άγιον Όρος και ένα συγγενικό τους πρόσωπο. Ψάχνοντας για να βρούμε τα ΚΤΕΛ, σταματήσαμε σε ένα καφενεδάκι για να ρωτήσουμε και ήρθε ένας ατημέλητος άνθρωπος, ίσως και πιωμένος και πέφτοντας στο χέρι του ενός Ιερομονάχου, που καθόταν στην θέση του συνοδηγού, έκλαιγε και έλεγε:

" Πάτερ μου συγχώρεσέ με, είμαι αμαρτωλός! " Για να είμαι ειλικρινής στεναχωριόμουν που όπως πίστευα ενοχλούσε τους Πατέρες. Όμως ο

π. Αβραάμιος του είπε: " Καλά είσαι! "

Ο άνθρωπος αυτός, μόλις άκουσε αυτό που του είπε ο Ιερέας, απομακρύνθηκε χαρούμενος και επαναλάμβανε συνεχώς: " Καλά είμαι, καλά είμαι! "


Φύγαμε χωρίς να πούμε τίποτα μεταξύ μας για το γεγονός αυτό. Πήγαμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Εικοσιφοίνισσας και εκεί ο Παππούλης μάς είπε: « Είδατε τι μετάνοια είχε ο άνθρωπος που συναντήσαμε; Αυτοί θα μας δικάσουν στην άλλη ζωή!»

Μιλούσε για έναν άνθρωπο που πολλοί από εμάς τους "καθώς πρέπει" Χριστιανούς, ίσως τον υποτιμούσαμε και ίσως να τον χαρακτηρίζαμε και άσχημα, καθότι ήταν και πιωμένος!

Ενθυμήθηκα τότε τον άγιο Πατέρα μας Ιωάννη Καλαΐδη, τον οποίον και επισκεφθήκαμε μετά με τους δύο Αγιορείτες Πατέρες, ο οποίος μας έλεγε: « Να μη μιλάμε και σκεφτόμαστε παιδιά μου για κανέναν άνθρωπο υποτιμητικά γιατί αυτός μπορεί να σωθεί, ενώ εμείς όχι!»

Ας έχουμε τις ευχές του αγίου Πατρός μας Ιωάννη Καλαΐδη και όλων των αγωνιζόμενων Αγιορειτών Πατέρων!

Τσεσμετζής Μιλτιάδης - εκπαιδευτικός

( Ο π. Ιωάννης σε προσκύνημά του στο Άγιον Όρος, στα δεξιά των τριών ορθίων Ιερέων. Ήταν η χρονιά που ο μακαριστός επίσκοπος Σιδηροκάστρου Ιωάννης είχε πάει όλους τους ιερείς της Επισκοπής του, για προσκύνημα, στο Άγιον Όρος! )
proskynitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ