2021-06-05 06:50:27
Φωτογραφία για Οι σιδηρόδρομοι στην πρώτη γραμμή της έξυπνης και βιώσιμης κινητικότητας — Συμπεράσματα του Συμβουλίου.
Pedro Nuno Santos*

Το Συμβούλιο ενέκρινε τα συμπεράσματα με θέμα «Οι σιδηρόδρομοι στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης και έξυπνης κινητικότητας». Τα συμπεράσματα εκφράζουν τις κοινές φιλοδοξίες των κρατών μελών για τους σιδηροδρόμους και παρέχουν καθοδήγηση για διάφορα πεδία δραστηριότητας στον τομέα αυτό, από τη στροφή στους τρόπους μεταφοράς μέχρι τις επενδύσεις και τη συνδεσιμότητα.

Με φόντο την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τη στρατηγική για τη βιώσιμη και έξυπνη κινητικότητα και — φυσικά — το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων, τώρα είναι η ιδανική στιγμή για το Συμβούλιο να κάνει απολογισμό των προσπαθειών για την προώθηση των σιδηροδρόμων και να προβεί σε μια φιλόδοξη πολιτική δήλωση για τα τραίνα.

 Το να φέρουμε τους σιδηροδρόμους στην πρώτη γραμμή ήταν ένας από τους στόχους της πορτογαλικής Προεδρίας, και συνάδει απολύτως με τους στόχους της ενωσιακής πολιτικής. 

Είναι πολύ σημαντικό για μένα, όταν μιλάμε για τα τραίνα σε ένα πλαίσιο πολιτικής, να βλέπουμε την αξία τους για μια πιο πράσινη κινητικότητα, καθώς και τη συμβολή τους στην κοινωνική και εδαφική συνοχή και στην εκβιομηχάνιση και την οικονομική ανάπτυξη.

*Pedro Nuno Santos, υπουργός Υποδομών και Στέγασης της Πορτογαλίας, Πρόεδρος του Συμβουλίου

consilium.europa.eu

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ