2021-06-08 20:55:11
Φωτογραφία για Ενημέρωση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του σωματείου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών ‘Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» σχετικά με τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων.
Σε ενημερωτική επιστολή του προς την διοίκηση του σωματείου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος « Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» ο πληρεξούσιος δικηγόρος του σωματείου κ. Ιωάννης Κόρκας αναφέρει τα εξής:

"Προσφάτως δημοσιεύτηκε νέα πρότυπη δίκη, η οποία έχει ως αντικείμενο την νομιμότητα του επαναϋπολογισμου των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα τίθεται το νομικό ζήτημα της συμφωνίας με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) της ρύθμισης του άρθρου 33 του ν. 4387/2016 και ειδικότερα εάν η διαφορετική βάση υπολογισμού του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης κύριας ασφάλισης που εισάγει το εν λόγω άρθρο για τους ήδη κατά τη δημοσίευση του ν. 4387/2016 συνταξιούχους σε σχέση με τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται μετά τη δημοσίευσή του είναι συνταγματική ή όχι.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη αγωγή μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν φύγει πριν τον νόμο κατρούγκαλου (4387/16) ή η απόφασή τους δεν έχει εκδοθεί με τον εν λόγω νόμο κατόπιν ένστασής τους

Ενημερώστε με σχετικά εάν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον προκειμένου να σας αποστείλω τα σχετικά δικαιολογητικά.

Επιπλέον εάν υπάρχει η σχετική βούληση δύνανται τα σχετικά σωματεία ή η ΠΟΣΣ να παρέμβουν απευθείας στο ΣτΕ προς υποστήριξη των μελών τους."

Με εκτίμηση

Κόρκας Ιωάννης


sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ