2021-06-27 07:54:34
Φωτογραφία για Οι πιο απότομες βόλτες με τρένο στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου  και του Οδοντωτού Διακοπτού  Καλαβρύτων.
Καθώς τα αεροπορικά ταξίδια εξακολουθούν να είναι δύσκολα και υπόκεινται σε περιορισμούς λόγω του COVID, το ταξίδι με τρένο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Υπάρχουν δύο είδη: χαλαρά ταξίδια, ειδικά σε ένα από τα ολοκαίνουργια αμαξοστοιχίες που κοιμούνται στην Ευρώπη ή εκείνα που σας προσφέρουν συναρπαστικές συγκινήσεις. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το τελευταίο.

ΤΗΣ INKA PIEGSA QUISCHOTTE

Σκεφτείτε τα τρένα που σας οδηγούν στα βουνά σε κομμάτια που σας κάνουν να αναπνέετε, μέσα από κοιλάδες και φαράγγια, τόσο απότομα που δύσκολα μπορείτε να δείτε τον πυθμένα. Για όσους αναζητούν περιπέτεια, υπάρχουν πολλά τέτοια εκθαμβωτικά τρένα σε πολλά μέρη του κόσμου και θα σας δείξουμε εκείνα που σας προσφέρουν πραγματικά μια αδρεναλίνη. Αλλά μην ανησυχείτε, όλα είναι αρκετά ασφαλή.

Pilatus Railway, Ελβετία

Ο σιδηρόδρομος Pilatus τρέχει από το Alpnachstad στη λίμνη Alpnach μέχρι το σταθμό Esel κοντά στην κορυφή του όρους Pilatus ύψους 6.800 ποδιών στο ελβετικό καντόνι του Obwalden. Παίρνει το στέμμα ως τον πιο απότομο σιδηρόδρομο στον κόσμο με μέγιστη κλίση 48 τοις εκατό.


Η γραμμή έχει μήκος 2,86 μίλια και, στο τέλος του Alpnachstad, συνδέεται με ατμόπλοια στη λίμνη της Λουκέρνης . Λειτουργεί από Μάιο έως Οκτώβριο, ενώ το τελεφερίκ στην αντίθετη πλευρά λειτουργεί όλο το χρόνο. Το ταξίδι των 30 λεπτών σας ταξιδεύει πέρα ​​από αλπικά λιβάδια και εντυπωσιακούς βράχους. Θέθηκε σε λειτουργία το 1889, τα κόκκινα βαγόνια πυροσβεστικών μηχανών τραβήχτηκαν πρώτα από ατμομηχανές προτού η γραμμή ηλεκτριστεί το 1937. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα αρχικά καροτσάκια εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, όπως και τα κομμάτια. Πώς είναι αυτό για την ελβετική ποιότητα;

CHEN MIN CHUN / SHUTTERSTOCK.COM

Σιδηρόδρομος Oigawa, Ιαπωνία

Απολαύστε μια βόλτα στα χωράφια με πράσινο τσάι του ποταμού Oi στην Ιαπωνία Ο σιδηρόδρομος Oigawa είναι ο μόνος σιδηρόδρομος στην Ιαπωνία που λειτουργεί με ατμομηχανές, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930. Τα βαγόνια προέρχονται από τη δεκαετία του 1950 και διαθέτουν ξύλινα καθίσματα και παλιές ανεμιστήρες οροφής. Οι αγωγοί θα σας διασκεδάσουν με την ιστορία του σιδηροδρόμου και τη μουσική στο δρόμο σας από Kanaya προς Senzu. Το 2014, προστέθηκε ένας νέος κινητήρας ατμού που ονομάζεται Thomas the Tank , ενώ πρόσφατα προσχώρησε ο James . Μπορεί να μην είναι εκπληκτικά απότομο, αλλά δεν μπορείτε να νικήσετε αυτή τη γραμμή για πρωτοτυπία και ντεμοντέ γοητεία.

ZDRAVKO CIRIC / SHUTTERSTOCK.COM

Schafberg Railway, Αυστρία

Ο σιδηρόδρομος Schafberg , στην επαρχία του Σάλτσμπουργκ , είναι ο απότομος οδοντωτός σιδηρόδρομος της Αυστρίας. Οδηγεί από την πόλη του Αγίου Βόλφγκανγκ στην κορυφή του Schafberg των 5.850 ποδιών, μέσα από χωράφια, πυκνά δάση και δύο σήραγγες. Στην πορεία, έχετε υπέροχη θέα στη λίμνη Wolfgang και το ορεινό τοπίο της Αυστρίας.

Ο σιδηρόδρομος λειτουργεί από το 1893 και ανεβαίνει με κλίση 26 τοις εκατό. Υπάρχουν τρεις στάσεις πριν φτάσετε στο ορεινό σταθμό και ολόκληρη η διαδρομή διαρκεί 35 λεπτά.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΜΑΛΙΟΣ / SHUTTERSTOCK.COM

Σιδηρόδρομος Διακοπτού Καλαβρύτων, Ελλάδα

Πηγαίνετε από την παραλία στα βουνά σε περίπου μία ώρα σε ένα μαγευτικό ταξίδι στον μοναδικό οδοντωτό σιδηρόδρομο της Ελλάδας . Η διαδρομή οδηγεί από το Διακοπτό, μια γοητευτική παραλιακή πόλη στην Αχαΐα της Δυτικής Ελλάδας, στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβύρων. Αυτό που θα σας ενθουσιάσει είναι το ταξίδι κατά μήκος του φαραγγιού και του ποταμού Βουραϊκού, ειδικά όταν ο ποταμός αναβλύζει κάθετα κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα. Τα Καλάβρυτα είναι επίσης η έδρα ενός ιστορικού μοναστηριού.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ / SHUTTERSTOCK.COM

Mount Washington Cog Railway, ΗΠΑ

Το Mount Washington Cog Railway βρίσκεται στη σειρά White Mountain στο βόρειο Νιού Χάμσαϊρ. Ξεκινήστε ένα ταξίδι με το μόνο οδοντωτό σιδηρόδρομο της Βόρειας Αμερικής, ξεκινώντας από το σταθμό βάσης Marshfield έως το όρος Ουάσιγκτον. Ο σταθμός βάσης αξίζει ήδη μια επίσκεψη, καθώς εξηγεί την ιστορία του σιδηροδρόμου και διαθέτει ένα χαριτωμένο κατάστημα με σουβενίρ. Σήμερα το τρένο τραβιέται από κινητήρες βιοντίζελ, αλλά σε ένα νεύμα προς την ιστορία, υπάρχουν επίσης δύο ατμομηχανές με καύση άνθρακα σε λειτουργία. Προσπαθήστε να κάνετε το ταξίδι σας το φθινόπωρο και απολαύστε την υπέροχη παράσταση των γυρισμένων φύλλων του δάσους της Νέας Αγγλίας.

Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος ανεβαίνει στη δυτική πλαγιά του βουνού 6.288 ποδιών, η κορυφή του οποίου διασχίζεται από το Appalachian Trail. Ντυθείτε ζεστά, καθώς το βουνό είναι διάσημο για τις ακανόνιστες καιρικές συνθήκες.

DILCHASPIYAAN / SHUTTERSTOCK.COM

Snowdon Mountain Railway, Ουαλία

Αυτή είναι η μόνη δημόσια σχάρα στενού μετρητή και γραναζιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τρέχει από το Gwynned στη βορειοδυτική Ουαλία μέχρι την κορυφή 3.560 ποδιών του όρους Snowdon, το υψηλότερο υψόμετρο στην Ουαλία. Λόγω της πανδημίας, η αμαξοστοιχία τρέχει μόνο τρία τέταρτα της διαδρομής μέχρι το βουνό προς τον ανοιχτό σταθμό του Clogwyn. Παρόλα αυτά, μπορείτε να απολαύσετε τους καταρράκτες στο Gwynned και τα καθαρά άκρα της Rocky Valley. Το τρένο, το οποίο λειτουργεί από το 1896, καλύπτει συνολικά 4,7 μίλια, και τα βαγόνια ωθούνται από κινητήρες ντίζελ.

LEUNGCHOPAN / SHUTTERSTOCK.COM

Peak Tram, Χονγκ Κονγκ

Το Peak Tram στο Χονγκ Κονγκ είναι ένα ίδρυμα από το 1888 και χρησιμοποιείται από χιλιάδες επιβάτες καθημερινά, ντόπιους και τουρίστες. Είναι η καλύτερη, πιο άμεση και γραφική διαδρομή από το Garden Road Admiralty προς το Victoria Peak, περνώντας τα μεσαία επίπεδα. Όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ και στον ορίζοντα του ουρανοξύστη, αλλά και να ταξιδέψετε μέσα από την πλούσια, τροπική βλάστηση του Peak. Το εισιτήριό σας σας επιτρέπει να επισκεφθείτε την πλατφόρμα προβολής στην κορυφή. Η κλίση φτάνει από 4 έως 25,7%.

travelawaits.com/2677300/worlds-steepest-train-rides

sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ