2021-06-29 13:39:59
Φωτογραφία για Το τρένο υψηλής ταχύτητας Fuxing ξεκίνησε την αποστολή του στο Θιβέτ
Η πρώτη ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή στην Αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ της Δυτικής Κίνας τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη Παρασκευή. Η εν λόγω γραμμή συνδέει τη Λάσα, την πρωτεύουσα της περιοχής, με την πόλη Nyingchi. Έτσι, το τρένο υψηλής ταχύτητας "Fuxing" (YHT) τίθεται επίσης σε λειτουργία στο υψηλό οροπέδιο του Θιβέτ.

Προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθεί ταχύτητα 435 χιλιομέτρων σε μία μόνο ηλεκτρική γραμμή 160 χιλιομέτρων. Επί του παρόντος, υπάρχουν εννέα σταθμοί στη γραμμή στις πόλεις Lhasa, Shannan και Nyingchi για εξυπηρέτηση επιβατών και εκφόρτωση φορτίου.

Αυτή η γραμμή Lhasa-Nyingchi που άνοιξε πρόσφατα αποτελεί την πρώτη σιδηροδρομική σύνδεση και σιδηροδρομική υπηρεσία μεταφοράς στην ιστορία του νοτιοανατολικού Θιβέτ. Η εν λόγω σύνδεση διαρκεί το ταξίδι Lhasa-Nyingchi από 5 ώρες έως 3,5 ώρες σε σύγκριση με τον αυτοκινητόδρομο. Μειώνει το ταξίδι από το Shannan στο Nyingchi από 6 ώρες σε περίπου 2 ώρες.


Με την ευκαιρία αυτή, οι επιβάτες Fuxing, οι οποίοι αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα από την Κίνα για πρώτη φορά, μεταφέρθηκαν επίσης στο Θιβέτ. Στην πραγματικότητα, η υπηρεσία τρένων υψηλής ταχύτητας έχει τεθεί σε λειτουργία σε όλες τις περιφέρειες σε επίπεδο επαρχίας στην ηπειρωτική Κίνα. Όλα τα τρένα Fuxing που λειτουργούν σήμερα καλύπτουν την κλίμακα ταχύτητας από 160 έως 350 χιλιόμετρα ανά ώρα. Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα της ικανότητας καινοτομίας της Κίνας στον σιδηροδρομικό τομέα.

Η κατασκευή αυτής της γραμμής ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015. Περισσότεροι από 90 χιλιάδες εργαζόμενοι εργάστηκαν για την κατασκευή αυτής της σιδηροδρομικής γραμμής, εκ των οποίων το 3 τοις εκατό είναι 130 χιλιάδες μέτρα και πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Με 47 σήραγγες και 121 γέφυρες στη διαδρομή του, το Yarlung διασχίζει τον ποταμό Zangbo 16 φορές από τη μία πλευρά στην άλλη. Οι σήραγγες και οι γέφυρες αποτελούν σχεδόν το 75% ολόκληρης της γραμμής.

Πηγή: Διεθνές ραδιόφωνο της Κίνας

raillynews.com

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ