2021-06-30 17:22:49
Φωτογραφία για «Ξεδιπλώνονται» οι επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας.
Στα σχέδια της Αττικό Μετρό για τις επεκτάσεις του μέσου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νίκος Κουρέτας, μιλώντας χτες στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ο κ. Κουρέτας δεν θα μπορούσε να παραλείψει αναφορά στην πρόσφατη υπογραφή της Γραμμής 4 του Μετρό, που έγινε πρόσφατα. Όπως επανέλαβε το έργο θα ολοκληρωθεί το 2029, αφορά 15 σταθμούς, 12,9 χιλιόμετρα μήκος, 20 τραίνα χωρίς οδηγό που θα εξυπηρετεί 250.000 επιβάτες την ημέρα. Έδωσε έμφαση επίσης στο έργο που είναι σε εξέλιξη και αφορά στην σύνδεση του λιμανιού του Πειραιά με το αεροδρόμιο, δηλαδή στην Γραμμή 3 που θα είναι έτοιμη (στο σύνολό της) το καλοκαίρι του 2022.

Ωστόσο, ο κ. Κουρέτας πριν καν καλά καλά περάσουν λίγες ημέρες από την υπογραφή της Γραμμής 4, αναφέρθηκε και στα σχέδια της Αττικό Μετρό για τις επεκτάσεις, συνολικού ύψους σχεδόν 2,5 δις ευρώ.


Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έκανε λόγο για την επέκταση από το Γουδί μέχρι το Μαρούσι, με μία νέα γραμμή που θα περιλαμβάνει οκτώ σταθμούς και θα έχει προϋπολογισμό 800 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην περαιτέρω επέκταση από το Μαρούσι μέχρι την Εθνική Οδό (στην Βαρυμπόμπη) με τρεις σταθμούς και προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στην επέκταση από το Άλσος Βεϊκου μέχρι την Πετρούπολη, με έξι σταθμούς και προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ, που θα συνδέεται στα Πευκάκια με τη γραμμή του ΗΣΑΠ.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η αναφορά του στον κλάδο Ευαγγελισμός-Υμηττός, με τρεις σταθμούς και προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ, που θα συνδεθεί με το μεγάλο project της μετεγκατάστασης υπουργείων στον χώρο του παλαιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ.

Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε και στα σχέδια για δημιουργία κλάδου (της Γραμμής 1) από την Καλλιθέα έως το Ίδρυμα Νιάρχος αλλά και στα γνωστά πλάνα για επέκταση του Μετρό από το Ελληνικό έως τη Γλυφάδα, με 3 σταθμούς και κόστος περίπου 300-350 εκατ. ευρώ. Έκανε δε αναφορά στην επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη προς το Ίλιον με 3 σταθμούς.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, σημείωσε ότι «είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που κατασκευάζεται», το οποίο όπως τόνισε αλλάζει τον συγκοινωνιακό χάρτη σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών και παράγει ευεργετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, καθώς οι 340 χιλιάδες επιβάτες που θα μετακινούνται μ΄ αυτό, σημαίνει ότι θα υπάρχουν 53 χιλιάδες λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους.

insider.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ