2021-06-30 18:41:04
Φωτογραφία για Γιατί μια διαδρομή τρένου είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Σρι Λάνκα
Το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Σρι Λάνκα είναι η διάσημη διαδρομή τρένου από την Κάντι προς Έλα. Οργανώστε τη βίζα σας στη Σρι Λάνκα για να ζήσετε αυτήν τη μαγική βόλτα.

Φανταστείτε τα ακόλουθα: αισθανθείτε τον άνεμο να φυσάει απαλά επάνω σας καθώς κάθεστε στην ανοιχτή πόρτα ενός τρένου, πανύψηλα βουνά και καταπράσινα δάση προσφέροντας θέα που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Αυτή είναι η περίφημη διαδρομή με τρένο από την Κάντι προς την Έλα, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Το μόνο που χρειάζεστε για να το ζήσετε μόνοι σας είναι τα σωστά εισιτήρια και η βίζα της Σρι Λάνκα .

Από τη μεταφορά εμπορευμάτων έως τη μεταφορά ανθρώπων

 Τώρα είναι ένας πρωταρχικός τρόπος για τους ντόπιους να μετακινηθούν στη χώρα που κάποτε ήταν ένας σιδηρόδρομος που χρησιμοποιούντα αποκλειστικά για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Δηλαδή, τσάι και καφές στο Κολόμπο, όπου τότε θα ήταν προετοιμασμένοι για εξαγωγή. Η διαδρομή του τρένου προς και από το Κολόμπο ήταν πολύ επικερδής για τις κυρίαρχες βρετανικές αποικιακές δυνάμεις, και είδε ελάχιστες ή καθόλου μεταφορές για τον εγχώριο πληθυσμό.


Μετά την ανεξαρτησία της Σρι Λάνκα και μετέπειτα μετάβαση σε δημοκρατία, η σιδηροδρομική διαδρομή είδε την αυξανόμενη χρήση ως εργαλείο δημόσιας μεταφοράς καθώς ο πληθυσμός της Σρι Λάνκα άρχισε να αυξάνεται ραγδαία. Σήμερα, η διαδρομή είναι ζωτικής σημασίας για τις εσωτερικές μεταφορές και είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους μετακίνησης στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα διαμερίσματα των τρένων είναι συχνά γεμάτα από ντόπιους. Ετοιμαστείτε να μοιραστείτε τις διάσημες ανοιχτές πόρτες του τρένου με άλλους, καθώς ακόμη και οι ντόπιοι μπορούν να εκτιμήσουν τις εκπληκτικές φωτογραφίες. Ωστόσο, το πλήθος αξίζει πολύ για αυτό που παίρνετε σε αντάλλαγμα.

Η διαδρομή

Η διαδρομή με το τρένο Kandy-Ella είναι στην πραγματικότητα μέρος μιας μακρύτερης διαδρομής από το Κολόμπο προς το Badulla, αλλά οι τουρίστες θεωρούν ότι το ονομάζουν διαδρομή Kandy προς Ella επειδή το τοπίο μεταξύ αυτών των δύο θέσεων είναι μακράν το πιο εκπληκτικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε το τρένο σε διάφορες τοποθεσίες: Colombo, Kandy, Ella ή από Badulla. Η διαδρομή από την Κάντι προς την Έλα διαρκεί περίπου επτά ώρες.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται περίεργο, ίσως θελήσετε να μην λάβετε εισιτήρια πρώτης θέσης. Η μοναδικότητα της διαδρομής με το τρένο Kandy – Ella είναι ικανή να αναπνέει στον καθαρό υπαίθριο αέρα και να βλέπει το μαγικό τοπίο να σας περνά από μια ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο. Τα διαμερίσματα πρώτης κατηγορίας έχουν πολύ περισσότερη πολυτέλεια, αλλά τα παράθυρα και οι πόρτες τείνουν να είναι κλειστά. Για πολλούς, αυτό αντίκειται στο πνεύμα της διαδρομής. Οι χώροι τρένων δεύτερης και τρίτης κατηγορίας είναι συνεπώς ευνοημένοι τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους ντόπιους: οι τουρίστες λόγω της θέας και οι ντόπιοι λόγω της τιμής.

Μόλις αγοράσετε τα εισιτήριά σας και καταφέρετε να επιβιβαστείτε (μην φοβάστε να κάνετε πιέσεις αν είναι γεμάτο!), Είστε έτοιμοι να ζήσετε αυτό που θεωρείται από πολλούς την καλύτερη βόλτα με τρένο στον κόσμο. Από τα καταπράσινα δάση με τους καταρράκτες, έως τις μεγάλες φυτείες σμαραγδένιου τσαγιού και τους πανύψηλους λόφους, η Σρι Λάνκα τα έχει όλα, και το τρένο Kandy έως Ella είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να τα δείτε από πρώτο χέρι.

Λήψη βίζας στη Σρι Λάνκα

Υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Σρι Λάνκα είναι ένας τόσο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους ευρωπαίους τουρίστες: το σύστημα πλοήγησης με εύκολη πλοήγηση. Οι τουρίστες που σκοπεύουν να μείνουν στη Σρι Λάνκα για τέσσερις εβδομάδες το πολύ μπορούν να κάνουν χρήση της διαδικτυακής αίτησης θεώρησης για τη Σρι Λάνκα. Αυτό παρακάμπτει την ανάγκη να επισκεφθείτε την πρεσβεία για να πάρετε τη βίζα σας εκεί, η οποία μπορεί συχνά να διαρκέσει εβδομάδες. Η διαδικτυακή βίζα της Σρι Λάνκα εκδίδεται γενικά εντός 72 ωρών και μπορεί ακόμη και να παραταθεί μία φορά στη Σρι Λάνκα, έως και μέγιστη διάρκεια ισχύος 90 ημερών . Περισσότερο από αρκετό για να μην απολαύσετε μόνο τη διαδρομή με το τρένο Kandy – Ella, αλλά και να γνωρίσετε άλλα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η Σρι Λάνκα.

globalrailwayreview.com/article/125497/sri-lanka-train-route-tourist-attraction/

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ