2021-07-04 06:46:04
Φωτογραφία για Alstom θα εξοπλίσει τα περιφερειακά τρένα της Στουτγάρδης με συστήματα ETCS και ATO.
Το Κρατικό Ινστιτούτο Σιδηροδρομικών Οχημάτων της Βάδης-Βυρτεμβέργης (SFBW) επέλεξε την Alstom να μετασκευάσει 118 περιφερειακά τρένα με ETCS και ATO βάσει συμβολαίου 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σύμβαση ακολουθεί συμφωνία με την DB Regio τον περασμένο μήνα για τον εξοπλισμό των συρμών 215 κλάσης 423 και 430 S-Bahn στο πλαίσιο του γερμανικού σιδηροδρομικού έργου (DB) Stuttgart Digital Node Lighthouse για την ψηφιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Στουτγάρδης, το οποίο αποτελεί μέρος της Στουτγάρδης 21.

Τα 118 περιφερειακά τρένα προέρχονται από διάφορους προμηθευτές και θα είναι εξοπλισμένα με ETCS επίπεδα 2 και 3, καθώς και ATO στο GoA 2. Οι οδηγοί θα παραμείνουν στην καμπίνα στο GoA 2, αλλά τα τρένα θα λειτουργούν αυτόνομα, συμβάλλοντας στη μείωση των διαδρόμων και στην αύξηση του δικτύου ικανότητα να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες στους επιβάτες.

Η αρχική αναβάθμιση θα ολοκληρωθεί έως το 2024 και θα ενημερωθεί ώστε να συμμορφώνεται με τις νέες ευρωπαϊκές τεχνικές προδιαγραφές για τη διαλειτουργικότητα (ΤΠΔ) 2022 έως το 2027. Η Alstom θα παρέχει επίσης συντήρηση για το λογισμικό που χρησιμοποιείται στα περιφερειακά τρένα.


Στο πλαίσιο της συμφωνίας καινοτομίας τους, η Alstom και η SFBW θα καθορίσουν επίσης τις απαιτήσεις για την παρακολούθηση ακεραιότητας αμαξοστοιχίας (TIM), την ικανότητα αναβάθμισης Future Railway Mobile Communication System (FRMC), την ικανότητα αμαξοστοιχίας και για την Αρχιτεκτονική Αναφοράς Open CCS On-board (OCORA).

Η Alstom θα πραγματοποιήσει το έργο στο σημείο σηματοδότησης στο Βερολίνο, το οποίο θα συνεργαστεί στενά με το κέντρο αρμοδιοτήτων ETCS στο Charleroi του Βελγίου. Άλλες τοποθεσίες που εμπλέκονται στις διάφορες φάσεις του έργου είναι οι Braunschweig, Salzgitter, Mannheim και Hennigsdorf στη Γερμανία, καθώς και η Μπανγκαλόρ, η Ινδία, το Βουκουρέστι, η Ρουμανία και η Λυών-Villeurbanne, Γαλλία.

Η ενσωματωμένη εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί κοντά στη Στουτγκάρδη ή στο Hennigsdorf.

«Εκτός από τον εξοπλισμό των τραίνων S-Bahn της Στουτγάρδης με την τελευταία μας τεχνολογία ψηφιακής σηματοδότησης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μετασκευάσουμε και τα περιφερειακά τρένα του δικτύου», λέει ο κ. Michael Konias, επικεφαλής των ψηφιακών και ολοκληρωμένων συστημάτων της Alstom για τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία . «Αυτό θα μας επιτρέψει να συνεισφέρουμε ακόμη περισσότερο στο έργο φάρο της Στουτγκάρδης Digital Node και στην ψηφιοποίηση των γερμανικών σιδηροδρομικών μεταφορών.

"Η ανάθεση υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ανάπτυξή μας στον τομέα της τεχνολογίας σηματοδότησης και τις θετικές συνέργειες που προκύπτουν από την εξαγορά της Bombardier Transportation."

railjournal.com/fleet/alstom-to-equip-stuttgart-regional-trains-with-etcs-and-ato/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ