2021-07-04 07:18:39
Φωτογραφία για Η JR KYUSHU ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ.
Το ηλεκτρικό τρένο '36 +3 'από το JR Kyushu ακολουθεί πέντε υποτροπικές, γραφικές διαδρομές γύρω από το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας Kyushu. 

Η Japan Railways Kyushu ( JR Kyushu ) έκανε το ντεμπούτο της με το εξαιρετικό ηλεκτρικό τρένο "36 + 3", το οποίο ταξιδεύει κατά μήκος πέντε διαδρομών που περιβάλλουν την περίμετρο του Kyushu.

Το νησί είναι γνωστό για τη φυσική του ομορφιά και την εκπληκτική θέα. Είναι το σπίτι του Όρους Aso - το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της χώρας - καθώς και θερμές πηγές και λουλούδια αζαλέας που ανθίζουν την άνοιξη.

Το Kyushu είναι επίσης εκεί όπου μπορείτε να δείτε το διάσημο τρένο κρουαζιέρας  Seven Stars 14 σουιτών του JR Kyushu , ένα από τα πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο. Στο παρελθόν ένα 787 express τρένο, το 36 + 3 έχει ανακαινιστεί από τον ίδιο σχεδιαστή πίσω από τα Seven Stars, αλλά προσφέρει ημερήσιες εκδρομές αντί για διανυκτερεύσεις και μπορεί να μεταφέρει 105 άτομα ταυτόχρονα.


Οι πέντε διαδρομές που διανύθηκαν με 36 + 3 σχηματίζουν ένα κύκλωμα γύρω από το νησί Kyushu, σταματώντας σε κάθε έναν από τους επτά νομούς του. Το τρένο λειτουργεί από Πέμπτη έως Δευτέρα κάθε εβδομάδα, διασχίζοντας ένα από τα πέντε διαφορετικά ταξίδια κάθε μέρα.

Το όνομα 36 + 3 προέρχεται από το γεγονός ότι το Kyushu είναι το 36ο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, με το νούμερο τρία να αντιπροσωπεύει την ένωση JR Kyushu, ντόπιων Kyushu και πελατών.

Οι εσωτερικοί χώροι των 36 + 3 συνδυάζει σύγχρονες δυτικές και κλασική ιαπωνική χαρακτηριστικά.

 Οι δύο πρώτες καμπίνες του τρένου έχουν 13 ιδιωτικούς χώρους με καναπέδες και τραπέζια για έως έξι άτομα. Στην τρίτη καμπίνα σερβίρονται ποτά και σνακ στο μπαρ, όπως σάκε και τοπική κουζίνα, όπως πιάτα με βόειο κρέας Wagyu και θαλασσινά.

Η τέταρτη καμπίνα διαθέτει σαλόνι διακοσμημένο με αψιδωτή οροφή πλέγματος και τραπέζια για φαγητό. Τέλος, οι καμπίνες πέντε και έξι έχουν τακτικά καθίσματα σε συνδυασμό με πατάκια τατάμι, κατασκευασμένα από το βιασύνο γρασίδι του νησιού (οι επιβάτες πρέπει να αφαιρέσουν τα παπούτσια τους πριν μπουν).

Ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, το 36 + 3 ταξιδεύει σε μία από τις πέντε διαδρομές του στο Kyushu. Την Πέμπτη, το τρένο αναχωρεί από τη Χακάτα (στα βόρεια του νησιού) και ταξιδεύει κάτω από τη δυτική ακτή, προσφέροντας θέα στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Τις Παρασκευές, τρέχει κατά μήκος του νότου του Kyushu από το Kagoshima-Chuo έως το αεροδρόμιο Miyazaki, σταματώντας στο σταθμό Osumi Okaware για μεσημεριανό γεύμα. Από εδώ, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα στον κόλπο Kinko και στο ηφαίστειο Sakurajima.

Τα Σάββατα βλέπουμε 36 + 3 να ταξιδεύουν κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού στο Beppu, σταματούν στη Saiki City, γνωστή για το μαύρο τσάι και την μαρμελάδα καστανιάς. Τις Κυριακές, το τρένο φεύγει από το Beppu και κατευθύνεται κατά μήκος της βόρειας ακτής του Kyushu, με θέα στον κόλπο Beppu από την πλευρά του κρασιού και από τα βουνά του Νομού Oita.

Τις Δευτέρες, το 36 + 3 μεταφέρει επιβάτες από το σταθμό Χακάτα στην πόλη του Ναγκασάκι, σταματώντας σε μια ιστορική πόλη που φημίζεται για τις ζυθοποιίες χάρη της.

Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν ανάλογα με τη διαδρομή που διανύθηκε με 36 + 3. Με τα γεύματα, κυμαίνονται από 12.000 γιεν (116 $) έως 30.000 γιεν (290 $), και πρέπει να γίνει κράτηση εκ των προτέρων.

https://globetrender.com/2021/06/27/jr-kyushu-luxury-electric-train-southern-japan/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ