2021-07-06 08:31:42
Φωτογραφία για Η Ιταλία θα δρομολογήσει πολυτελές τρένο Dolce Vita
Σε σχετικό εκτενές ρεπορτάζ το CNN αναφέρει:

Είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης με τεράστια κληρονομιά: παγκοσμίου φήμης πόλεις, εντυπωσιακά τοπία και κορυφαίο σιδηροδρομικό σύστημα για περιήγηση.

Η Ιταλία είναι ήδη ένας ονειρεμένος προορισμός - αλλά τώρα υπάρχουν σχέδια για να κάνουν την εμπειρία των σιδηροδρόμων λίγο πιο ονειρική, με σχέδια που εκπονούνται για ένα "Treno della Dolce Vita".

Το "τρένο Dolce Vita" θα έχει 10 διαδρομές μέσα από τα πιο διάσημα τοπία της Ιταλίας, σε ιστορικά τρένα με ρετρό πολυτέλεια, εξαρτήματα Dolce Vita. Τα δρομολόγια θα καλύπτουν 14 από τις 20 περιοχές της Ιταλίας και θα φτάσουν σε 128 πόλεις, καλύπτοντας 10.000 μίλια διαδρομών από το Βορρά στο Νότο. Τα δρομολόγια θα κυμαίνονται από μία έως τρεις νύχτες.

Οι επιβάτες - που θα κοιμηθούν, θα φάνε και θα διασκεδάσουν στο ύφος, με το στυλ των υπηρεσιών όπως το Belmond's Venice Simplon-Orient-Express - θα μπορούν να οδηγούν στους διάσημους λόφους της Τοσκάνης και γύρω από τη Σικελία, σε πολυτελή τρένα που αποτίουν φόρο τιμής στην ταινία του Federico Fellini της δεκαετίας του 1960 με το ίδιο όνομα.


Τα τρένα αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους το 2023, αλλά ανακοινώθηκαν με μια δοκιμαστική διαδρομή από τη Ρώμη στη Civitavecchia, στην ακτή του Λάτσιο, σε ένα vintage τρένο που ήταν ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση.

Το Matera, στην περιοχή Basilicata, θα εμφανίζεται στα δρομολόγια.

Vittorio Zunino Celotto / Getty Images

Ο διάσημος σεφ Carlo Cracco ικανοποίησε το ταξίδι, δίνοντας μια γεύση από αυτό που θα βιώσουν οι επισκέπτες.

Το Treno Dolce Vita είναι ένα κοινό έργο μεταξύ της Trenitalia, μέρος της ιταλικής κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato, και της Arsenale SpA, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην πολυτελή φιλοξενία που βρίσκεται πίσω από τα επερχόμενα πολυτελή ξενοδοχεία, όπως το Soho House στη Ρώμη και το Rosewood στη Βενετία.

Ένας εκπρόσωπος του έργου το ονόμασε «ένα νέο σύνορο στην πολυτελή φιλοξενία», υπόσχεται ότι όλες οι κορυφαίες κληρώσεις της Ιταλίας - θάλασσα, λόφοι, λίμνες, βουνά, μεσαιωνικά χωριά και προορισμοί φαγητού - θα εξυπηρετηθούν από τα τρένα.

Το έργο ελπίζει να αξιοποιήσει την επιθυμία να ταξιδέψει σε λιγότερο επισκέψιμα μέρη και να ταξιδέψει πιο αργά, μετά την πανδημία.

Ο Paolo Barletta, Διευθύνων Σύμβουλος της Arsenale SpA, δήλωσε: "Ο τουρισμός δεν σημαίνει μόνο ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η Ιταλία είναι μια εμπειρία 360 μοιρών και πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά από αυτήν την εμπειρία για να κάνουμε μια ολοκληρωμένη προσφορά."

Υποσχέθηκε ότι τα τρένα θα μεταφέρουν τους τουρίστες σε "λιγότερο γνωστά μέρη" σε "νέα δρομολόγια".

Ρετρό αίγλη

Το τρένο θα περάσει από την περιοχή του κρασιού Langhe, Piedmont.

Η εμπειρία θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στη μάρκα "Made in Italy", με ρετρό εξαρτήματα από μερικούς από τους πιο διάσημους σχεδιαστές της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των Gio Ponti, Carlo Scarpa και Piero Fornasetti.

Η εταιρεία υπόσχεται επίσης έργα τέχνης από την περίοδο μετά το πέρας.

Τα δρομολόγια θα καλύπτουν παγκοσμίου φήμης περιοχές όπως το Val d'Orcia της Τοσκάνης, καθώς και λιγότερο γνωστά σημεία. Το "Τρίγωνο Τράπανι" θα είναι μια αργή διαδρομή γύρω από τη Σικελία, παίρνοντας προορισμούς όπως η Ταορμίνα, το Αγκριτζέντο και η Μόντικα, καθώς και το Τράπανι και το Παλέρμο.

Άλλες διαδρομές θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε λιγότερο τουριστικά μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των βουνών Sila στην Καλαβρία και της ακτής της Βασιλικής. Η Matera, η περίφημη πόλη «σπηλιά-σπίτι» που θα εμφανιστεί στην επερχόμενη ταινία Bond «No Time to Die», θα είναι επίσης στη διαδρομή.

Οι βόρειες διαδρομές θα περιλαμβάνουν το Μιλάνο προς την Κορτίνα μέσω των Δολομιτών, το Μιλάνο προς το Τορίνο μέσω της χώρας κρασιού του Πιεμόντε και τη Ριβιέρα της Λιγουρίας.

Κάθε τρένο 11 μεταφορών θα μεταφέρει μόνο 64 άτομα σε 32 καμπίνες - 12 πολυτελείς και 20 σουίτες. Στο τρένο θα βρείτε εξαιρετικό φαγητό, ζωντανή ψυχαγωγία, lounge bar και υπηρεσία θυρωρείου για να σας βοηθήσει με τις επιτόπιες ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχει ακόμη λόγος για το κόστος των εισιτηρίων.

Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το 2023; Εν τω μεταξύ, η Trenitalia ανακοίνωσε νέες διαδρομές για το καλοκαίρι του 2021, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τρένου υψηλής ταχύτητας Frecciarossa μεταξύ Μιλάνου και Ρέτζιο Καλάμπρια, και διαδρομών υψηλής ταχύτητας προς τα βουνά, όπως το Μπολζάνο προς την Ανκόνα και το Μιλάνο προς το Τρέντο και το Μπολζάνο. Οι υπηρεσίες αυξάνονται επίσης κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής.

edition.cnn.com/travel/article/italy-dolce-vita-train/index.html

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ