2021-07-08 20:36:46
Φωτογραφία για Ντεμπούτο του «Μουτζούρη»
Η έλλειψη προσωπικού «φρενάρει» την αύξηση βαγονιών και πληρότητας στον θρυλικό Μουτζούρη

«Ακόμη και οκτώ βαγόνια να είχε ο θρυλικός Μουτζούρης θα γέμιζαν, αφού το τρενάκι του Πηλίου το αγαπάνε όλοι και θέλουν να απολαύσουν αυτή την όμορφη διαδρομή από Ανω Λεχώνια μέχρι Μηλιές».

ΤΗΣ ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η παραπάνω εκτίμηση ανήκει στον σταθμάρχη του ΟΣΕ Γιώργο Αποστολέρη ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν παρών στο «ντεμπούτο» του Μουτζούρη που ξαναμπήκε στις ράγες.

Χρειάστηκε βέβαια να ξεσηκωθούν οι φορείς του τουρισμού για να «ξυπνήσει» η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να βάλει ξανά στις ράγες το θρυλικό τρένο που αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα στην ιστορία του σιδηροδρόμου, αφού κινείται πάνω σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών και περνά μέσα από απαράμιλλου κάλλους ομορφιές και με ατελείωτη θέα στον Παγασητικό κατά τη διαδρομή του από τα Ανω Λεχώνια μέχρι το κεφαλοχώρι των Μηλεών.


Τα τρία βαγόνια του τρένου γέμισαν σχεδόν αμέσως, αφού τα περισσότερα εισιτήρια είχαν προπωληθεί από την Παρασκευή το βράδυ, οπότε και άνοιξε η σχετική πλατφόρμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολέρη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό ο ΟΣΕ στον Βόλο, ώστε κατ’ επέκταση να ενισχυθεί και ο θρυλικός «Μουτζούρης».

Για τα δρομολόγιά του απασχολούνται μόνο τέσσερις συνοδοί. Λόγω συνταξιοδοτήσεων οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το τρένο κινείται μόνο με τρία βαγόνια, ενώ η ζήτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη. Για να εξυπηρετηθούν περισσότεροι επιβάτες που θέλουν να απολαύσουν μία βόλτα με το ιστορικό τρενάκι, θα πρέπει να υπάρχει το ανάλογο προσωπικό.

Μέχρι να γίνει αυτό κάθε συζήτηση περί αύξησης της δυναμικότητας του τρένου είναι απαγορευτική. «Ακόμη και εάν θέλαμε να προσθέσουμε ένα τέταρτο βαγόνι στο τρενάκι θα χρειαζόμασταν επιπλέον δύο συνοδούς. Δυστυχώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν», εξηγεί ο κ. Αποστολέρης.

Μέχρι νεωτέρας τα τουριστικά δρομολόγια του «Μουτζούρη» θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι υποχρεωτική, χωρίς εξαιρέσεις.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ για την απλή διαδρομή και 18 με επιστροφή, ενώ το τρένο κάνει και μία στάση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα.

Το δρομολόγιο ξεκινάει στις 10 το πρωί από τον σταθμό των Άνω Λεχωνίων και επιστρέφει από τις Μηλιές στις 3 το απόγευμα.

taxydromos.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ