2021-07-09 13:08:34
Φωτογραφία για Ούγγροι, Ρώσοι και Κινέζοι ιδρύουν κοινοπραξία σιδηροδρομικών μεταφορών
Η ουγγρική εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών CER Cargo, που ανήκει από κοινού στο ουγγρικό κράτος, θα ιδρύσει κοινοπραξία με την RZD Logistics, μια μονάδα κρατικών ρωσικών σιδηροδρόμων και έναν κινεζικό εταίρο, δήλωσε την Τετάρτη στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών László Mosóczi.

Η συμφωνία για την ίδρυση της JV υπογράφηκε την Τρίτη από τους Mosóczi και Dmitry Zverev, αναπληρωτή υπουργό μεταφορών της Ρωσίας.

Η ΚΕ, στην οποία οι εταίροι θα έχουν ίσα μερίδια, θα εγγραφεί στην Ουγγαρία αργότερα το 2021.

Ο Μοσόζι είπε ότι οι εταίροι θα μπορούσαν να φέρουν κινεζικά προϊόντα στην Ευρώπη και χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα στην Κίνα σε μια διαδρομή που είναι πιο σύντομη και ταχύτερη από εκείνη που περνά μέσω της Λευκορωσίας και της Πολωνίας και έχει ήδη κυκλοφοριαστεί. Ο αριθμός των τρένων που φτάνουν στην Ουγγαρία από την Κίνα θα μπορούσε να αυξηθεί σε 1.000 ετησίως από περίπου 30 σήμερα, ενώ η ουγγρική πόλη Záhony, στα σύνορα με την Ουκρανία, γίνεται κόμβος εφοδιαστικής, πρόσθεσε.

Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας στη Μόσχα, ο Μοσόζι πραγματοποίησε συνομιλίες στο Γεκατερίνμπουργκ με τους ηγέτες της Περιφέρειας Σβερντλόφσκ σχετικά με τη χρήση του σιδηροδρομικού Trans-Siberian για την προσπάθεια.

bbj.hu/business/industry/transport/hungarian-russian-%C2%A0chinese-partners-to-set-up-rail-cargo-jv

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time... (8/7/2021)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time... (8/7/2021)
01
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
01
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ