2021-07-13 17:47:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Το εργοτάξιο του τρένου έχει εγκλωβίσει 15 οικογένειες στον Αγ. Βασίλειο. Εικόνες.
Στον Άγιο Βασίλειο λίγα μέτρα πιο πέρα από τον χείμαρρο 'ξηρορέμα' στην οδό Δ. Σταματόπουλου εκτελούνται έργα από την ΕΡΓΟΣΕ για τη διάνοιξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Την άνοιξη του 2021 έγιναν εργασίες ανύψωσης του δρόμου που θα διέρχεται πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή και θα συνδέει τα Αραχωβίτικα με το Ρίο.

Έκτοτε η οδός Δ. Σταματόπουλου, στο σημείο που προεκτείνεται προς την οδό Ρήγα Φεραίου, είναι κλειστή με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων άμεσης επέμβασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο σ’ αυτήν την οδό αλλά και στην οδό Δροσίνη.

«Η προσέγγιση στα σπίτια μας γίνεται πλέον μόνο από την οδό Κύπρου που ανεβαίνει από τη παραλία, όπου στην γωνία Κύπρου και Δροσίνη λόγω στενότητας δεν μπορούν να στρίψουν μεγάλα οχήματα (πυροσβεστικά - ασθενοφόρα).

Η ενημέρωση που υπάρχει από την ΕΡΓΟΣΕ είναι ότι δεν προτίθεται ν’ ανοίξει έστω προσωρινά τον δρόμο, παρά μόνο όταν θα ολοκληρωθεί το έργο, άγνωστο πότε», καταγγέλλουν στο thebest.gr κάτοικοι της περιοχής.


Οι εργασίες έχουν σταματήσει, σύμφωνα με πληροφορίες που μας μεταφέρουν οι κάτοικοι, λόγω έλλειψης χρημάτων και το έργο έχει αφεθεί στην τύχη του.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι πρέπει να χεις γνώσεις ορειβασίας για να περάσεις το ανάχωμα του εργοταξίου με κίνδυνο τραυματισμού για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

«Είμαστε 15 οικογένειες αποκλεισμένες... κάντε κάτι!». λένε οι συμπολίτες χαρακτηριστικά.

thebest.gr

sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ