2021-08-13 08:55:59
Φωτογραφία για «Παναγία μου, τί θα γίνει μ'αυτήν την κατάσταση;»
Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Κατά το 1860, επειδή υπήρχε στο Άγιο Όρος πολύς Τουρκικός στρατός,για ένα διάστημα, δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβήρων κανένας μοναχός. Ερχόταν στο μοναστήρι μόνο ένας μοναχός από μακριά που άναβε τα καντήλια και σκούπιζε. 

Μέσα και έξω από το μοναστήρι ήταν Τουρκικός στρατός και αυτός ο καημένος σκούπιζε και έλεγε: «Παναγία μου, τί θα γίνει μ'αυτήν την κατάσταση;». Μια φορά που προσευχόταν με πόνο στην Παναγία,βλέπει να τον πλησιάζει μια γυναίκα ήταν η Παναγία που έλαμπε και το πρόσωπό της ακτινοβολούσε.

Του παίρνει την σκούπα από το χέρι και του λέει:«Εσύ δεν ξέρεις να σαρώνεις(σκουπίζεις) καλά·

εγώ θα σκουπίσω».

Και άρχισε να σκουπίζει. Ύστερα εξαφανίστηκε μέσα στο Ιερό.

Σε τρεις μέρες έφυγαν όλοι οι Τούρκοι!

Τους έδιωξε η Παναγία Η Παναγία,όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας. Όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει,για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά. Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας είναι δοξολογία. Μπορείς να τους λες σαν ευχαριστία στην Παναγία, όταν εκπληρώνει κάποιο αίτημά σου. Όχι όλο να ζητάμε από την Παναγία, αλλά να Την ευχαριστούμε κιόλας.


Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας,περιέχουν πολλή Χάρη. Είναι αδύνατον να χάσει την ψυχή του εκείνος που τιμάει την Παναγία. Εγώ παρακαλώ την Παναγία να μου πάρει την καρδιά και αφού πρώτα την καθαρίσει,να την κόψει στα τέσσερα.Τρία κομμάτια να δώσει στην Αγία Τριάδα και ένα κομμάτι να κρατήσει Εκείνη.

Πηγή: Παναγία Κριτσιλαριώτισσα
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ