2021-08-29 14:56:57
Φωτογραφία για Οι κίνδυνοι για τους εμβολιασμένους και τι δεν γνωρίζει η επιστήμη

Αντικρουόμενες εκθέσεις και έλλειψη στοιχείων προβληματίζουν τους πολίτες σε όλο τον κόσμο. Ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα και ποια τα ερωτήματα. Η μετάλλαξη Δέλτα και οι ενισχυτικές δόσεις.

Εμβολιασμένοι φαίνεται να μολύνονται από κοροναϊό με ρυθμούς που προκαλούν έκπληξη. Ωστόσο δεν είναι γνωστό επακριβώς πόσο συχνά συμβαίνει αυτό, ούτε σε ποιο βαθμό μεταδίδουν και οι ίδιοι τον ιό, επισημαίνει το Bloomberg.

Αν και υπάρχουν στοιχεία ότι ο εμβολιασμός προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι του ιού, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι σε σοβαρή ασθένεια απ’ όσο ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις. Υπάρχει έλλειψη επιστημονικών μελετών με χειροπιαστές απαντήσεις και αυτό δημιουργεί προβλήματα τόσο στις κυβερνήσεις, όσο και στις επιχειρήσεις που προσπαθούν να καταστρώσουν σχέδια βασισμένες σε διάσπαρτα δεδομένα.

Αντί για απαντήσεις, σημειώνει το πρακτορείο, υπάρχει μια σειρά μελετών που δίνουν διαφορετική εικόνα για τις μολύνσεις σε εμβολιασμένους. Στις μεταβλητές περιλαμβάνεται το πότε και πώς διεξάγονται, που είναι παρούσα η μετάλλαξη Δέλτα, σε τι ποσοστά έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός, ακόμα και το ποιες είναι οι καιρικές συνθήκες. Όλα αυτά κάνουν δύσκολες τις συγκρίσεις.

«Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι έχουμε περισσότερες μολύνσεις εμβολιασμένων πλέον», δηλώνει η Monica Gandhi ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Ολοι ξέρουμε κάποιον. Δεν έχουμε όμως σοβαρά κλινικά δεδομένα».

Μια από τις πλέον γνωστές εξάρσεις μεταξύ εμβολιασμένων καταγράφηκε σε μια παραλιακή πόλη, το Provincetown της Μασαχουσέτης, καθώς εκατοντάδες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη συγκεντρώθηκαν και χόρεψαν σε πάρτι που έγιναν σε σπίτια με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ (4η Ιουλίου). Περίπου τα τρία τέταρτα των 469 μολύνσεων ήταν μεταξύ εμβολιασμένων.





Περισσότερα: euro2day

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ