2021-09-01 12:16:36
Φωτογραφία για Τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Ευρώπης και οι διαδρομές τους.
Θέλετε να φτάσετε εκεί πολύ γρήγορα; Πώς ακούγεται έως και 300 χιλιόμετρα την ώρα; Η Ευρώπη διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας που σας μεταφέρουν γρήγορα στον προορισμό σας. Τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας σταματούν μόνο σε μεγάλες πόλεις. Τα τρένα προσφέρουν άνετη 1 ου και 2 ου αυτοκίνητα κατηγορίας και καλές υπηρεσίες εστίασης.

Πολλά ευρωπαϊκά τρένα υψηλής ταχύτητας περιλαμβάνονται στο Interrail Pass, αλλά οι κρατήσεις για αυτά τα τρένα δεν περιλαμβάνονται στο Pass σας. Οι κρατήσεις για τρένα υψηλής ταχύτητας είναι συχνά υποχρεωτικές και πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Η κράτησή σας θα σας εγγυηθεί μια θέση. Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας για τα περισσότερα τρένα υψηλής ταχύτητας έως και 3 μήνες νωρίτερα.

ΛΙΣΤΑ ΤΡΕΝΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εκκρεμές Alfa

(Πορτογαλία)

Η Alfa Pendular ταξιδεύει στις ακτές της Πορτογαλίας, από τη Μπράγκα στο Φάρο και σταματά στο Πόρτο, την Κοΐμπρα και τη Λισαβόνα. Μέσα σε λιγότερο από 6 ώρες, μπορείτε να πάτε στην άλλη πλευρά της χώρας, απολαμβάνοντας παράλληλα τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του σκάφους.


Αλτάρια

(Ισπανία)

Το τρένο υψηλής ταχύτητας Altaria συνδέει την ισπανική πρωτεύουσα Μαδρίτη με τη νότια Ισπανία μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό το τρένο ταξιδεύει στην Αλχεσίρα (όπου μπορείτε να συνδεθείτε με το πλοίο στο Μαρόκο), τη Γρανάδα, την Καρθαγένη και τη Μούρθια. Τα τρένα Altaria προσφέρουν ευρύχωρα καθισμένα καθίσματα, καθώς και πρίζες ήχου και βίντεο.

Αλβια

(Ισπανία)

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας Ισπανικής Alvia καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις με ταχύτητες έως και 250 χιλιόμετρα την ώρα. Εκτός από τη σύνδεση μεγάλων πόλεων σε όλη την Ισπανία, αυτό το τρένο προσφέρει επίσης όλες τις σύγχρονες ανέσεις, όπως ευρύχωρα καθισμένα καθίσματα με άφθονο χώρο για τα πόδια, πτυσσόμενα τραπέζια, καθώς και πρίζες ήχου και βίντεο.

AVE

(Ισπανία)

Το AVE είναι ένα σύγχρονο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία, φημισμένο για την ακρίβεια και τους μικρούς χρόνους ταξιδιού μεταξύ πόλεων σε όλη την τεράστια ισπανική ύπαιθρο. Μπορείτε να περιμένετε άνετα ανακλινόμενα καθίσματα, οθόνες βίντεο σε κάθε αυτοκίνητο, καφέ/μπαρ, καθώς και εξαιρετική εξυπηρέτηση στο σκάφος. Αυτός είναι ο χαλαρός, άνετος και γρήγορος τρόπος για να ταξιδέψετε σε όλη την Ισπανία.

Euromed

(Ισπανία)

Το Euromed ταξιδεύει κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου από τη Βαρκελώνη στο Αλικάντε σταματώντας στα Tarragona, Castellon και Valencia. Μπορείτε να περιμένετε εξαιρετικές υπηρεσίες επί του σκάφους και χρόνο ταξιδιού κάτω των 5 ωρών. Το Euromed είναι ένας βολικός και χαλαρός τρόπος για να εξερευνήσετε την ανατολική ακτή της Ισπανίας.

Eurostar

(Ολλανδία - Βέλγιο - Γαλλία - Μεγάλη Βρετανία)

Το Eurostar υψηλής ταχύτητας είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ταξίδι στο Λονδίνο από το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες ή το Παρίσι. Με μικρούς χρόνους ταξιδιού, αυτό το τρένο θα σας μεταφέρει μέσω της σήραγγας της Μάγχης στην καρδιά του Λονδίνου. Ταξιδέψτε κάτω από το νερό απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου τρένου υψηλής ταχύτητας.

ΠΑΓΟΣ

(Αυστρία - Γερμανία - Γαλλία - Ελβετία - Ολλανδία)

Τα τρένα ICE συνδέουν όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας και πολλές πόλεις στις γειτονικές χώρες. Αυτό το σύγχρονο τρένο υψηλής ταχύτητας, με ωριαίες υπηρεσίες, προσφέρει μεταξύ άλλων κλιματιζόμενα αυτοκίνητα, άφθονο χώρο για τα πόδια, οθόνες βίντεο και ηχοσυστήματα. Το ICE θα σας οδηγήσει σχεδόν οπουδήποτε στη Γερμανία και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταξιδέψετε σε άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία και η Ελβετία.

Le Frecce

(Ιταλία)

Τα τρένα Le Frecce (παλαιότερα γνωστά ως Eurostar Italia) είναι ένα δίκτυο σύγχρονων τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν πολλές πόλεις σε όλη την Ιταλία. Ταξιδέψτε με το Le Frecce για γρήγορη σύνδεση με την καρδιά πολλών πόλεων της Ιταλίας όπως η Ρώμη, η Βενετία, η Φλωρεντία, το Μιλάνο, η Βερόνα και η Νάπολη. Με τρεις τύπους τρένων Le Frecce, εξασφαλίζετε γρήγορη σύνδεση όχι μόνο με τις δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας, αλλά και με μικρότερες πόλεις σε όλη την ιταλική ύπαιθρο.

Railjet

(Ουγγαρία - Αυστρία - Γερμανία - Ελβετία)

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας Railjet (RJ) εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Αυστρίας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Γερμανίας, Ουγγαρίας και Ελβετίας. Τα τρένα Railjet είναι τελευταίας τεχνολογίας, ανεβάζοντας το ταξίδι με το τρένο στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας υψηλής ταχύτητας με μέγιστη άνεση, εξαιρετικές εγκαταστάσεις επί του σκάφους και εξαιρετικές υπηρεσίες. Με ταχύτητες 230 χιλιόμετρα την ώρα. Η Railjet σας μεταφέρει με στιλ σε όλη την Αυστρία και στις γειτονικές χώρες της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Ουγγαρίας.

Renfe-SNCF

(Ισπανία - Γαλλία)

Το Renfe-SNCF en Cooperación είναι ένα διεθνές τρένο υψηλής ταχύτητας που συνδέει την Ισπανία και τη Γαλλία. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να ταξιδέψετε από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη στην Ισπανία σε πόλεις όπως το Παρίσι, τη Μασσαλία και τη Λυών στη Γαλλία.

SJ

(Σουηδία)

Τα σουηδικά τρένα υψηλής ταχύτητας SJ έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το σκανδιναβικό έδαφος και ταξιδεύουν με τελική ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα. Αυτά τα τρένα προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης και μπορούν να σας μεταφέρουν γρήγορα στο κέντρο πολλών πόλεων της Σουηδίας, όπως η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Μάλμο. Αυτά τα τρένα υψηλής ταχύτητας ταξιδεύουν επίσης απευθείας στην Κοπεγχάγη (Δανία) μέσω της μεγαλύτερης οδικής και σιδηροδρομικής γέφυρας στην Ευρώπη - την εκπληκτική γέφυρα Öresund.

SuperCity

(Τσεχική Δημοκρατία)

Το τρένο SuperCity υψηλής ταχύτητας είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εξερευνήσετε τις μεγάλες πόλεις της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η νεότερη προσθήκη στον στόλο των Τσεχικών Σιδηροδρόμων αυτά τα μοντέρνα τρένα pendolino ταξιδεύουν στην καρδιά της Τσεχικής Δημοκρατίας από την όμορφη ιστορική πρωτεύουσα της Πράγας στην ανατολική πόλη Ostrava και μπορούν επίσης να συνδεθούν με την Αυστρία και τη Σλοβακία στο νότο.

TGV

(Γαλλία)

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας TGV (Train à Grande Vitesse) μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 320 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι ένα από τα ταχύτερα τρένα στον κόσμο και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξερευνήσετε τις περιοχές της Γαλλίας. Οι πόλεις Παρίσι, Λυών, Μπορντό, Μασσαλία, Στρασβούργο και Νάντη απέχουν μόλις λίγες ώρες όταν ταξιδεύετε με TGV. Εκτός από τα πολυάριθμα εσωτερικά δρομολόγια, τα διεθνή τρένα TGV συνδέουν το Παρίσι με την πόλη του Λουξεμβούργου (Λουξεμβούργο), τη Λιλ με τις Βρυξέλλες (Βέλγιο), το Παρίσι με το Τορίνο και το Μιλάνο (Ιταλία) και το Παρίσι με το Figueres (Ισπανία).

TGV Λυρία

(Γαλλία - Ελβετία)

Το TGV Lyria είναι ένα διεθνές τρένο υψηλής ταχύτητας που συνδέει τη Γαλλία με την Ελβετία. Αυτό είναι ένα από τα ταχύτερα τρένα στον κόσμο, έτοιμο να σας ταξιδέψει σε μερικά από τα μεγαλύτερα τοπία της Ευρώπης.

Thalys

(Γαλλία-Βέλγιο-Γερμανία-Ολλανδία)

Το Thalys είναι ένα διεθνές τρένο υψηλής ταχύτητας που συνδέει τη Γαλλία (Παρίσι), το Βέλγιο (Βρυξέλλες), τη Γερμανία (Κολωνία) και τις Κάτω Χώρες (Άμστερνταμ). Το μεγάλο πλεονέκτημα των ταξιδιών με τους Thalys είναι ο μειωμένος χρόνος ταξιδιού μεταξύ πόλεων που σας επιτρέπει να έχετε ακόμα περισσότερο χρόνο να εξερευνήσετε τις πόλεις που επισκέπτεστε.

interrail.eu

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ