2021-09-16 09:43:32
Φωτογραφία για Σε θέση οδηγού οι Ιταλοί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το 2017 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιείται, περνώντας στα χέρια των Ιταλών και της Ferrovie dello Stato Italiane. Σήμερα η εταιρεία έκρινε κατάλληλη τη στιγμή να αλλάξει σελίδα και να αποκοπεί από το ελληνικό στοιχείο στη διοίκησή της. Η παραίτηση που υπέβαλε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τρίτη 14/9 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, σίγουρα θα φέρει αλλαγές.

Του Φάνη Ζώη

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ότι τη θέση του κ. Τσαλίδη προσωρινά αναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καθηγητής Dario Lo Bosco, εν αναμονή της σύγκλησης της συνέλευσης των μετόχων, με την οποία θα ανασυγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να οριστεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Η αντικατάσταση του επί σχεδόν έξι χρόνια διευθύνοντος συμβούλου της ιταλικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυγατρικής εταιρείας της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), σηματοδοτεί ότι για πρώτη φορά η διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα θα έχει πλήρως ιταλική προέλευση, καθώς και τα πέντε μέλη του Δ.Σ. θα είναι Ιταλοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του κ. Τσαλίδη θα αναλάβει o κ. Maurizio Capotorto, στέλεχος της Trenitalia.


Ο κ. Τσαλίδης ήταν επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν αυτή ιδιωτικοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Ειδικότερα, στο τιμόνι της εταιρείας βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, μετά την παραίτηση του Θανάση Ζηλιασκόπουλου. Ο ίδιος επίσης ολοκλήρωσε από την πλευρά των Ιταλών την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, την οποία ωστόσο στη συνέχεια απορρόφησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επιπλέον, ο κ. Luca Zuccala αναλαμβάνει τον ρόλο του διευθυντή Λειτουργίας Μεταφορών, στο πλαίσιο διασφάλισης υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το αμέσως επόμενο διάστημα προσβλέπει σε σημαντικές συνέργειες με τις κυβερνητικές αρχές και τα αρμόδια υπουργεία ώστε να επιταχυνθεί η ανανέωση του στόλου οχημάτων με νέα τρένα υδρογόνου, καθώς και η εφαρμογή ενός συστήματος car και bike sharing, που θα συνδέει αρμονικά τον σιδηρόδρομο με τις πόλεις.

Ωστόσο, πολλά έχουν μείνει στη μέση, όπως η απόφαση να αποκοπεί και από τον τελευταίο δεσμό της με τον ΟΣΕ, αλλάζοντας όνομα. Η Hellenic Train με νέο όνομα, νέο λογότυπο, αλλά και νέα γραφεία, από την οδό Καρόλου στην Πετμεζά, ευελπιστούσε να αλλάξει το μέλλον του ελληνικού σιδηρόδρομου.

Και ενώ η εταιρεία και οι άνθρωποί της προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη μέρα, η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο να δώσει το στίγμα του και τη δική του πολιτική σε καίριας σημασίας θέματα για τον σιδηρόδρομο.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ