2021-09-30 18:02:47
Φωτογραφία για Ο Βέλγος υπουργός θέλει ευκολίες στους κανόνες κρατικής βοήθειας για τον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο
Ο Βέλγος υπουργός κινητικότητας Ζορζ Γκιλκινέ ζήτησε από την Ευρώπη να διευκολύνει τους κανόνες κρατικής βοήθειας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, τόσο για τις εμπορευματικές όσο και για τις διεθνείς επιβατικές μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών τρένων. Έκανε τον ισχυρισμό του κατά τη διάρκεια συνάντησης Ευρωπαίων υπουργών μεταφορών στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Του Jerom Rozendaal

«Πρέπει να προχωρήσουμε προς λιγότερο αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ τρένων και τρόπων μεταφοράς που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα όπως αυτοκίνητα, φορτηγά ή αεροπλάνα», εξήγησε ο Ζωρζ Γκίλκινετ στους συναδέλφους του υπουργούς. Θέλει να διευκολυνθούν οι κανόνες κρατικής βοήθειας τόσο για τις εμπορευματικές όσο και για τις διεθνείς επιβατικές μεταφορές.

Ένα σπρώξιμο στην πλάτη

Διευκόλυνση των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις που είναι απαραίτητες για να δοθεί ώθηση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία, σύμφωνα με τον Βέλγο υπουργό. Αυτό θα ήταν απαραίτητο για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, μείωση 55 % των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2030.


Στην ευρωπαϊκή συνάντηση, ο Gilkinet έκανε επίσης μια υπόθεση για νυχτερινά τρένα. «Ζήτησα από την Επιτροπή να αναθεωρήσει τους κανόνες που ισχύουν για τα νυχτερινά τρένα», είπε. «Το νυχτερινό τρένο είναι χρήσιμο στον αγώνα μας ενάντια σε μικρές εμπορικές πτήσεις και στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης προς όφελος των πολιτών».

Καμία κρατική ενίσχυση

Ο υπουργός επισήμανε τα σχέδια για ένα νυχτερινό τρένο μεταξύ Βρυξελλών και Μάλμο στη Σουηδία ως παράδειγμα. Αυτά τα σχέδια σταμάτησαν επειδή κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να λειτουργήσει τη σύνδεση. Σύμφωνα με την ομάδα δράσης Back on Track Belgium, η διαδρομή δεν ήταν αρκετά ελκυστική επειδή δεν υπάρχει κρατική υποστήριξη για το νυχτερινό τρένο στη Γερμανία και το Βέλγιο.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ