2021-10-06 09:45:05
Φωτογραφία για 20+ Μοντέρνα Σαλόνια - Καθιστικά με Τζάκι
Σαλόνια με τζάκι

Η επιλογή του σημείου που θα τοποθετηθεί το τζάκι είναι πρωτίστως επιλογή ενεργειακής μελέτης, στην οποία συνυπολογίζονται πλήθος αρχιτεκτονικών-δομικών  χαρακτηριστικών του σπιτιού αλλά και ο τύπος του τζακιού, ώστε η θερμική του απόδοση στον χώρο να είναι η μέγιστη, καταλαμβάνοντας ταυτόχρονα όσο μικρότερο χώρο

Δυστυχώς, ειδικά σε κατοικίες που μετά την ανέγερσή τους προορίζονται για πώληση και όχι ιδιοκατοίκηση, πολύ συχνά δεν προηγείται κανένας σχετικός σχεδιασμός με αποτέλεσμα το τζάκι να δυσκολεύει την όλη λειτουργική διαμόρφωση στον χώρο που βρίσκεται ή και να ...αχρηστεύει έναν ολόκληρο τοίχο στο σαλόνι - καθιστικό. 

Τα ενεργειακά όπως και τα γωνιακά τζάκια, κατά βάση, καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο και βεβαίως μετατροπές ή και αλλαγή ενός παλιού τζακιού και εκ νέου διαμόρφωση του χώρου μπορούν να γίνουν και εκ των υστέρων. Πολύ συχνά αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος, παρά την γενική φασαρία και ...μερεμέτια που απαιτεί,  ώστε το τζάκι πραγματικά να "ενταχθεί" στον χώρο με τον καλύτερο τρόπο τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. 


Το τζάκι, για να μην αποτελεί "πρόβλημα" στην λειτουργική διαμόρφωση του χώρου, θα πρέπει να σας επιτρέπει εφ΄ενός να αξιοποιήσετε τα παράπλευρα τμήματα του τοίχου που εφάπτεται με την τοποθέτηση επίπλων, καθισμάτων, ραφιών κλπ. αφετέρου να μπορείτε να τοποθετήσετε τα βασικά έπιπλα του καθιστικού και κυρίως καναπέδες με οπτικό προσανατολισμό προς το τζάκι αλλά χωρίς η υπερβολική ζέστη να γίνεται ενοχλητική.   
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ