2021-10-12 09:38:01
Φωτογραφία για Οι επιβάτες των τρένων στη Γερμανία γλυτώνουν από τις  απεργίες μέχρι το 2023.
Οι Γερμανοί δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απεργίες που θα επηρεάσουν τα ταξίδια τους στο τρένο για μερικά ακόμη χρόνια! Η Deutsche Bahn και η ένωση μεταφορών EVG έχουν συνάψει επιτέλους μια συλλογική σύμβαση, βάζοντας τέλος στις μελλοντικές απεργίες έως το 2023.

Η Deutsche Bahn συμφωνεί με την EVG

Η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες σιδηροδρομικές απεργίες μέχρι το 2023. Η ανακοίνωση έρχεται αφού η ομοσπονδιακή εταιρεία κατέληξε σε συλλογική συμφωνία διαπραγμάτευσης με την Ένωση Σιδηροδρόμων και Μεταφορών (EVG), διάρκειας για άλλα δύο χρόνια.

Εκτός από τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τους μισθούς , η Deutsche Bahn συμφώνησε επίσης για επιδοτήσεις κορωνοϊό για εργαζόμενους που είναι μέλη του EVG. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν 1.100 ευρώ σε δύο δόσεις: μία από τα 600 ευρώ φέτος και άλλα 500 ευρώ το επόμενο έτος. Έχουν διατεθεί πρόσθετα κεφάλαια για την κινητικότητα των εργαζομένων και έχουν γίνει συμφωνίες για μελλοντικές δομές αμοιβών.


Ο Kristian Loroch, διαπραγματευτής της EVG, δήλωσε ότι η συμφωνία κατέστησε δυνατή την ειρήνη μέσα στην εταιρεία. "Όλοι οι εμπλεκόμενοι - κυρίως οι πελάτες μας - μπορούν τώρα να προγραμματίσουν ξανά με ασφάλεια", δήλωσε ο Martin Seiler, HR Director στη Deutsche Bahn.

Τα γερμανικά σωματεία μεταφορών ανταγωνίζονται

Η συμφωνία της EVG με τη Deutsche Bahn έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη συμφωνία της σιδηροδρομικής εταιρείας με τη Γερμανική Ένωση Μηχανοδηγών (GDL). Η GDL και η Deutsche Bahn κατέληξαν σε συλλογική συμφωνία αφού οι εργαζόμενοι που ανήκαν στο συνδικάτο απεργούσαν τρεις φορές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο .

Αφού η Deutsche Bahn ολοκλήρωσε τη συμφωνία τους με την GDL, η εταιρεία δήλωσε δημόσια ότι ήθελε να προσφέρει νέες συμφωνίες στο EVG, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη συνάψει συμφωνία με το σωματείο τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το EVG και το GDL βρίσκονται σε άμεσο ανταγωνισμό όταν πρόκειται για μέλη και επιρροή. Το EVG είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός και στην πραγματικότητα κατάφερε να κερδίσει επιπλέον 100 ευρώ σε επιδοτήσεις  για τους υπαλλήλους του. Τα τέλη συμμετοχής στην EVG αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,5 % την 1η Ιανουαρίου, αν και η EVG έχει πει ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στα επιδόματα.

iamexpat.de

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ