2021-10-13 07:42:56
Φωτογραφία για Πώς μπορεί το 5G να ανοίξει το μέλλον των σιδηροδρομικών εμπορευματικών τερματικών; Βίντεο.
Η ψηφιοποίηση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Πόσες φορές έχουν συζητήσει επαγγελματίες αυτό το θέμα; Και όμως, πώς εφαρμόζεται στην πράξη; Ο υπό κατασκευή τερματικός σταθμός East-West Gate στο Fényeslitke της Ουγγαρίας μπορεί να έχει μια απάντηση: την ανάπτυξη τεχνολογιών 5G.

Νίκος Παπατόλιος

Το EWG χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο έξυπνο τερματικό logistics της Ευρώπης, προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες με την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής στις μελλοντικές του δραστηριότητες. Όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του, θα είναι «το πρώτο ευρωπαϊκό τερματικό που θα χρησιμοποιήσει αυτόνομο και ιδιωτικό δίκτυο 5G για εσωτερικές επικοινωνίες και λειτουργία τεχνολογικών συσκευών».

Το τερματικό που θα είναι έτοιμο το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα ξεκινήσει αυτήν την τεχνολογία σε συνεργασία με τη Vodafone Ουγγαρία και την Huawei Technologies Hungary. Ποια είναι όμως τα κύρια οφέλη αυτής της κίνησης;


Στο δρόμο για αυτοματοποιημένες λειτουργίες

Η Vodafone και η Huawei μοιράζονται τα καθήκοντα της παροχής των απαιτούμενων λύσεων λογισμικού και υλικού για τη χρήση του 5G στο τερματικό EWG. Εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας κλειστού, ιδιωτικού και ασφαλούς δικτύου για την πραγματοποίηση επικοινωνιών κατά τη λειτουργία στο EWG, το 5G θα βοηθήσει επίσης με άλλο τρόπο: οι τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει θα επιτρέψουν τη χρήση των εναέριων γερανών του τερματικού από απόσταση.

Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες μπορούν να γίνουν πλήρως αυτοματοποιημένες και ασφαλέστερες. Θα χρειαστούν επίσης λιγότερο προσωπικό το οποίο στη συνέχεια μπορεί να επικεντρωθεί σε άλλες εργασίες. Είναι αυτό που επιδιώκει η βιομηχανία όταν μιλάει για ψηφιοποίηση διαδικασιών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών; Πολύ πιθανό ναι, σύμφωνα με τον János Tálosi, Διευθύνοντα Σύμβουλο της EWG, ο οποίος λέει ότι «η λειτουργική απόδοση του τερματικού μπορεί να μεγιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία 5G καθιστώντας τις μεταφορές ταχύτερες και ακριβέστερες».

Εκ μέρους του, ο Colin Cai, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies Hungary, εξήγησε τις τεχνικές ιδιαιτερότητες της χρήσης 5G σε τερματικούς σταθμούς σιδηροδρόμων. «Το εξατομικευμένο ιδιωτικό δίκτυο 5G υψηλής ασφάλειας δεδομένων καθιστά δυνατό το ασύρματο τηλεχειριστήριο σε πραγματικό χρόνο σε ολόκληρη την περιοχή των τερματικών κοντέινερ. Λόγω του δικτύου, η αποδοτικότητα θα αυξηθεί σημαντικά και οι συνθήκες εργασίας θα αλλάξουν. Στη Fényeslitke, για παράδειγμα, οι χειριστές γερανών δεν χρειάζεται να κάθονται στον γερανό όλη μέρα », κατέληξε.

Ρίξτε μια ματιά στο τερματικό EWG παρακάτω:

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ