2021-10-14 18:11:40
Φωτογραφία για Γαλλία: «Μας πήρε ο ύπνος» – Τι λέει ο μετανάστης που γλίτωσε από το δυστύχημα με τρένο
Σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι που είχαν ξαπλώσει στις ράγες

Οι τρεις μετανάστες που σκοτώθηκαν από διερχόμενο τρένο την Τρίτη στη νοτιοδυτική Γαλλία είχαν ξαπλώσει στις ράγες για να ξεκουραστούν καθώς προσπαθούσαν να γλιτώσουν από ενδεχόμενους ελέγχους της αστυνομίας.

Οι μετανάστες αυτοί, πολύ πιθανώς αλγερινής υπηκοότητας, σκοτώθηκαν από διερχόμενο τρένο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σεν-Ζαν-ντε-Λουζ.

Ένας τέταρτος άνδρας που βρισκόταν μαζί τους, επίσης Αλγερινός, ο οποίος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, μίλησε πολύ λίγο, χθες Τετάρτη, από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται, δήλωσε ο εισαγγελέας Ζερόμ Μπουριέ, σε δημοσιογράφο του AFP.

Ο άνδρας αυτός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσε στους ανακριτές της αστυνομίας της Μπαγιόν ότι οι τέσσερίς τους είχαν ακολουθήσει τις σιδηροδρομικές γραμμές για να γλιτώσουν από ενδεχόμενους ελέγχους της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνέχεια σταμάτησαν για να ξεκουραστούν και τους πήρε ο ύπνος και δεν είδαν το τρένο που ερχόταν.


Δεν ήταν ωστόσο σε θέση να δώσει τα ονόματα των τριών νεκρών. «Είχαν συναντηθεί λίγο νωρίτερα στην Ισπανία και δεν γνώριζε ο ένας τον άλλον» εξήγησε ο εισαγγελέας.

Περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σεντ-Ζαν-ντε-Λουζ, μετά από αίτημα τοπικών οργανώσεων παροχής βοήθειας στους μετανάστες, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας.

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ