2021-11-04 11:10:12
Φωτογραφία για Τζανάκης: Ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν το επόμενο τρίμηνο από κορονοϊό - 100% πληρότητα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας



Σε μία ζοφερή πρόβλεψη προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, που έκανε λόγο για ένα εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 760.592.

Ίσως και πενταπλάσιοι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς στη Θεσσαλονίκη

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ Θεόδωρος Καραπάντσιος σημείωσε στην ΕΡΤ ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί να είναι μέχρι και πενταπλάσιοι στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος πλέον βρίσκεται στους ασυμπτωματικούς που διαχέουν τον ιό χωρίς να το αντιλαμβάνονται.


Καπραβέλος: Εμβολιασμός ή εγκλεισμός στα σπίτια για να μην πεθάνουμε

Στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε και ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. Ο ίδιος επανέλαβε την πρότασή του να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και μιλώντας σε δραματικό τόνο, είπε: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».

100% πληρότητα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας

Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη που μίλησε στην ΕΡΤ τα στοιχεία στη Βόρεια Ελλάδα όσον αφορά την πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 100%. «Στην Αθήνα βρισκόμαστε σε καλύτερη φάση. Είμαστε στο 74% το ποσοστό στην κάλυψη των ΜΕΘ και οι επόμενοι μήνες αν ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί και να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας σε ποσοστό εμβολιασμού που να είναι πάνω από το 80%».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, οι γιατροί παλεύουν αυτό το διάστημα να μεταπείσουν όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί φοβούνται.

«Υπάρχει ένα 35% που δεν έχει εμβολιαστεί. Τους δείχνουμε τα αποτελέσματα των μελετών με το εμβόλιο, το οποίο προς το παρόν είναι το μοναδικό όπλο για να πολεμήσουμε τη νόσο Covid-19 και ελπίζουμε το επόμενο δίμηνο να έχουμε τις μελέτες με τα μονοκλωνικά και τα αντιικά φάρμακα για να μπορέσουμε, σαν “πακέτο” να προχωρήσουμε. Ο ιός δεν θα φύγει. Εδώ θα είναι, απλώς θα τον αντιμετωπίζουμε όπως κάνουμε όλους τους ιούς», είπε.

με πληροφορίες από ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ