2021-11-07 23:40:18
Φωτογραφία για Οι εστιάτορες λένε ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ζητούν να μπαίνουν πελάτες και με rapid test
Τους φορείς της εστίασης θα υποδεχεται στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ,μολις δύο ημέρες μετά την έναρξη της εφαρμογής των νέων μέτρων, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN, οι εστιάτορες παρουσιάζονται θετικοί στη θέσπιση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και στους εργαζόμενους του κλάδου, μέτρο που ήδη βρίσκεται στο τραπέζι κυβέρνησης και ειδικών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα ζητήσουν να μπαίνουν στην εστίαση στου εσωτερικούς χώρους και οι μη εμβολιασμένοι κάνοντας rapid test.

Τα νέα μέτρα στην εστίαση, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, περιγράφει η νέα ΚΥΑ με όσα ισχύουν από το Σάββατο 6/11. Σημειώνεται ότι στους εσωτερικούς χώρους οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να μπουν. Μόνο τα παιδιά με self test. Ταυτόχρονα υπάρχουν και συγκεκριμένα δεδομένα για το τι ακριβώς είναι ο εξωτερικός χώρος εστίασης.


Οι ανεμβολίαστοι πηγαίνουν για καφέ σε εξωτερικούς χώρους με rapid. Τα παιδιά με self test.

Ειδικότερα η ΚΥΑ αναφέρει: Εστίαση (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων)

Λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο, περιλαμβανόμενων των καταστημάτων εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών, μόνο ως αμιγών χώρων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, με τήρηση των μέτρων των σημείων 3, 4 και 5 του πίνακα Α και υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Ποσοστό πληρότητας εκατό τοις εκατό (100%)

Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, τηρουμένων των προδιαγραφών του σημείου 1 του πίνακα Α

Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

Πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9

ή

πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ