2021-11-13 09:30:00
Φωτογραφία για Πώς προχωράει το μετρό Θεσσαλονίκης - Πότε θα παραδοθεί (βίντεο)
Για να μπορέσει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει στο σύνολο τους οι αρχαιολογικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο

Φωτογραφία αρχείου

Για τα τέλη του 2023 προσδιόρισε τη λειτουργία της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε ότι το πέρας του έργου τοποθετείται στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Μάλιστα τόνισε ότι σε αυτό το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνεται και η λειτουργία του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Βέβαια, σημείωσε πως το συγκεκριμένο πλάνο ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς όπως είναι φυσικό δεν γνωρίζουμε αν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις σε σχέση με τον συγκεκριμένο σταθμό.

Όπως διαβάσαμε στο ypodomes.gr, για να μπορέσει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει στο σύνολο τους οι αρχαιολογικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο για να μπορέσει να αναλάβει τα έργα πολιτικού μηχανικού η κοινοπραξία στην οποία ηγείται η ΑΚΤΩΡ.


Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισημαίνει σε όλες τις περιπτώσεις ότι το Μετρό θα παραδοθεί τέλος του 2023.

Βέβαια, μόλις πρόσφατα νέες προσφυγές στο ΣτΕ κατατέθηκαν από ομάδες πολιτών, γεγονός που προκάλεσε την αγανάκτηση οικονομικών και παραγωγικών φορέων της πόλης, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ανάμεσά τους Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμος Θεσσαλονίκης).

makthes.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ