2021-11-18 10:56:02
Φωτογραφία για Πέμπτη, 18/11/2021: Εργασίες ημέρας

 



Μαθηματικά: Αντιγράφουμε και λύνουμε στο τετράδιό μας τα παρακάτω προβλήματα ημέρας:

1. Ο Κυριάκος και ο Παναγιώτης είναι αδέρφια. Η ηλικία του Κυριάκου είναι ίση με τα ⅖ της ηλικίας του πατέρα τους και η ηλικία του Παναγιώτη είναι ίση με τα ¹⁴/₃₅ της ηλικίας του πατέρα των παιδιών. Μήπως τα δυο αδέρφια είναι δίδυμα;

Λύση:

Απάντηση:

2. Σε ένα θέατρο δόθηκαν δυο παραστάσεις. Στην πρώτη ήταν συμπληρωμένα τα ³⁵/₄₀ των θέσεων, ενώ στη δεύτερη τα ²¹/₂₄. Να εξετάσετε αν παρακολούθησε ο ίδιος αριθμός θεατών τις δυο παραστάσεις.

Λύση:

Απάντηση:

3. Η Ειρήνη και η αδερφή της η Φωτεινή πήραν από τον παππού τους από μια ίδια σοκολάτα. Η Ειρήνη έφαγε τα ¾ της δικής της σοκολάτας, ενώ η Φωτεινή έφαγε τα ¹⁸/₂₀ της δικής της σοκολάτας. Έφαγαν τα δυο κορίτσια την ίδια ποσότητα σοκολάτας ή όχι;

Λύση:

Απάντηση:

4. Γράψαμε με τους συμμαθητές μου τεστ στην ιστορία και στα μαθηματικά. Στην ιστορία έγραψαν άριστα τα ²⁵/₃₀ των μαθητών και στα μαθηματικά τα ⁴⁵/₆₀ των μαθητών. Να εξετάσετε αν ο ίδιος αριθμός μαθητών έγραψε άριστα και στα δυο τεστ.

Λύση:

Απάντηση:

Ιστορία: Προετοιμαζόμαστε για το επαναληπτικό κριτήριο αξιολόγησης της ερχόμενης Τετάρτης, 24/11, στη Β΄ ενότητα "Η Ελλάδα κάτω από την οθωμανική και τη λατινική κυριαρχία". Πολύτιμος βοηθός μας το εκπαιδευτικό υλικό της προηγούμενης ανάρτησης.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ