2021-11-27 08:51:37
Φωτογραφία για H Seagate αποκάλυψε τον πρώτο PCIe NVMe… σκληρό δίσκο

 



Η Seagate αποκάλυψε τον πρώτο σκληρό δίσκο (HDD) που αξιοποιεί τόσο το πρωτόκολλο NVMe όσο και τον δίαυλο PCIe, που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα αποκλειστικά από τα solid state drives (SSD).

Όπως εξηγεί η εταιρεία σε μία ανάρτηση στο επίσημο blog της, το proof-of-concept του HDD βασίζεται σε έναν ειδικά σχεδιασμένο ελεγκτή της που υποστηρίζει όλα τα γνωστά πρωτόκολλα (SAS, SATA και NVMe) χωρίς να απαιτείται «γέφυρα» (bridge chip).

Αν και η εταιρεία δεν έκανε γνωστή την χωρητικότητα του σκληρού δίσκου, η Seagate χρησιμοποίησε στην παρουσίαση εικόνες από έναν Exos X18, ο οποίος έχει μέγιστη χωρητικότητα 18TB.

Η επίδειξη της Seagate πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Open Compute Project Summit με τη χρήση ενός προσαρμοσμένου συστήματος με δώδεκα σκληρούς δίσκους συνδεδεμένους μέσω του διαύλου PCIe σε διάταξη JBOD.

Σύμφωνα με την Seagate υπάρχουν πολλά οφέλη με την αξιοποίηση του πρωτοκόλλου NVMe από τους σκληρούς δίσκους όπως είναι το μειωμένο συνολικό κόστος κτήσης, βελτιώσεις στην απόδοση και στην κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, διατηρώντας αυτή τη λειτουργική συνέχεια μεταξύ αποθηκευτικών μέσων, οι NVMe HDDs θα μπορούσαν να απλοποιήσουν δραστικά τις διαμορφώσεις στα κέντρα δεδομένων.

Έχουμε ακόμα λίγα χρόνια μπροστά μας ωσότου οι σκληροί δίσκοι αυτού του τύπου φτάσουν στην mainstream αγορά. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα πρώτα δείγματα που θα κατασκευαστούν θα διατεθούν σε ορισμένους επιλεγμένους πελάτες της του χρόνου το Φθινόπωρο. Οι πρώτοι σκληροί δίσκοι NVMe που θα διατεθούν κανονικά στην αγορά των επιχειρήσεων αναμένονται το νωρίτερο το 2024. insomnia.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ