2021-12-13 18:47:23
Φωτογραφία για Dolce Vita στην Ιταλία με τα νέα υπερπολυτελή τρένα του Orient Express
Το διάσημο υπεραιωνόβιο τρένο Orient Express, που διευθύνεται από τον γαλλικό όμιλο φιλοξενίας Accor, μόλις ανακοίνωσε το πρόγραμμα «La Dolce Vita»: έξι πολυτελείς αμαξοστοιχίες και 15 δρομολόγια για Ιταλία και Ευρώπη από 2023.

Το νέο πρόγραμμα της φημισμένης αμαξοστοιχίας Orient Express περιλαμβάνει 15 δρομολόγια σε όλη την Ιταλία και την Ευρώπη. Οι 12 γραφικές διαδρομές στην Ιταλία θα καλύπτουν 14 από τις περιοχές της χώρας, σταματώντας σε συνολικά 131 πόλεις και μια σειρά εμβληματικών προορισμών, όπως οι Άλπεις και η Val d'Orcia της Τοσκάνης.

Επιπλέον, θα υπάρχει η ευκαιρία να ανακαλύψετε λιγότερο γνωστές περιοχές της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένου του Matera, όπου γυρίστηκε η τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ «No Time to Die», μαζί με τα απίστευτα βουνά Sila της Καλαβρίας και την εκπληκτική ακτή Basilicata.

Εικόνα

Σε κάθε τρένο θα υπάρχουν 11 βαγόνια που θα προσφέρουν φιλοξενία σε 63 επιβάτες σε 12 πολυτελείς καμπίνες και 18 σουίτες (Πηγή: Orient Express)


Επιπλέον, τρία διεθνή δρομολόγια θα μεταφέρουν τους περιηγητές στα αξιοθέατα από τη Ρώμη στο Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη ή το Σπλιτ, προσφέροντας ουσιαστικά ένα τρόπο να ταξιδέψει κανείς σε όλη την Ευρώπη χωρίς να επιβιβαστεί ποτέ σε πτήση.

Τα ταξίδια έχουν διάρκεια από μία έως τρεις νύχτες και σε ορισμένες διαδρομές θα υπάρχει ακόμη και ενδιάμεση στάση στη Ρώμη που περιλαμβάνει διαμονή στο Minerva, το πρώτο ξενοδοχείο με την υπογραφή του Orient Express, το οποίο σύμφωνα με το όσα έχουν προγραμματιστεί θα ανοίξει το 2024. Οι επιβάτες θα έχουν επίσης αποκλειστική πρόσβαση στο Executive Lounge Orient Express στο σταθμό Roma Termini, όπου θα προσφέρεται exclusive service πριν από την επιβίβαση.

Εικόνα

Ένα από τα βαγόνια του τρένου θα φιλοξενεί το lounge bar (Πηγή: Orient Express)

«Με φόντο τη συναρπαστική πανοραμική θέα και ένα μοναδικό μείγμα πολιτισμών, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ταξιδιώτες θα ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες στην Ιταλία με το Orient Express "La Dolce Vita"», δήλωσε ο Stephen Alden, Διευθύνων Σύμβουλος της Raffles και Orient Express, στην Accor. Όπως μαρτυρά ο τίτλος, τα τρένα αποτίουν φόρο τιμής στο «La Dolce Vita», την περίοδο αίγλης και καλλιτεχνικής ζέσης που απολάμβανε η Ιταλία τη δεκαετία του '60, η οποία αντικατοπτρίζεται έντεχνα στην ομώνυμη ταινία του Φελίνι.

Εικόνα

Πολυτέλεια και ιταλική φινέτσα σε μία από τις 18 deluxe σουίτες του Orient Express «La Dolce Vita» (Πηγή: Orient Express)

Σχεδιασμένο από την Dimorestudio, κάθε τρένο αποπνέει αυτή την αβίαστη ιταλική κομψότητα, με την πολυτελή διακόσμηση να εμπνέεται άμεσα από τη δεξιοτεχνία και τη δημιουργικότητα της προαναφερθείσας εποχής. Σε κάθε τρένο θα υπάρχουν 11 βαγόνια που θα προσφέρουν φιλοξενία σε 63 επιβάτες σε 12 πολυτελείς καμπίνες και 18 σουίτες.

Σε άλλα σημεία του συρμού, θα υπάρχει μια άμαξα εστιατορίου πολυτελείας και ένα lounge bar με ζωντανή ψυχαγωγία. Καθώς η εμπειρία θα αποτελεί την επιτομή της φιλοσοφίας «Made in Italy», οι επισκέπτες θα απολαύσουν υψηλή κουζίνα από τοπικούς βραβευμένους σεφ και τα καλύτερα ιταλικά κρασιά που προέρχονται από διακεκριμένους παραγωγούς. Το σκηνικό συμπληρώνεται φυσικά από υπηρεσίες πέντε αστέρων και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό πρόθυμο να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση.

Εικόνα

Στο εστιατόριο του συρμού οι επιβάτες θα απολαμβάνουν υψηλή κουζίνα από τοπικούς βραβευμένους σεφ και τα καλύτερα ιταλικά κρασιά διακεκριμένων παραγωγών (Πηγή: Orient Express)

Η νέα υπηρεσία, η οποία ξεκινά σε συνεργασία με την εταιρεία πολυτελούς φιλοξενίας Arsenale SpA, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το Orient Express. Να σημειωθεί ότι το πρώτο πολυτελές τρένο της εταιρείας έβαλε μπροστά τις μηχανές τους πριν από περισσότερα από 150 χρόνια (η εμβληματική διαδρομή Venice-Simplon-Orient-Express εκτελείται τώρα από τον Belmond), ωστόσο με το νέο εγχείρημα η φίρμα στοχεύει να προσελκύει μια νέα γενιά ταξιδιωτών.

Εικόνα

Τα ταξίδια έχουν διάρκεια από μία έως τρεις νύχτες και σε ορισμένες διαδρομές θα υπάρχει ακόμη και ενδιάμεση στάση στη Ρώμη (Πηγή: Orient Express)

«Τα νέα τρένα προσφέρουν ένα φρέσκο όραμα για ταξίδια πολυτελείας που ξεπερνά τη φαντασία μας», προσθέτει ο Sébastien Bazin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accor. «Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Arsenale έχει ανοίξει νέους ορίζοντες σε απόλυτη αρμονία με την κληρονομιά και τη φιλοσοφία της Orient Express και σηματοδοτεί τη διαρκή επιθυμία μας να συνεχίσουμε να προχωράμε».

insider.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ