2021-12-18 09:35:12
Φωτογραφία για Η Ιταλία θα ξεκινήσει σήμερα το νέο τρένο υψηλής ταχύτητας Μιλάνο-Παρίσι.
Φωτογραφία: Railway Gazette International

Το δρομολόγιο της Trenitalia δύο φορές την ημέρα θα εκτελείται κατά μήκος της κερδοφόρας γραμμής Παρίσι-Λυών, σπάζοντας το φράγμα των γαλλικών εθνικών σιδηροδρόμων στις υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας. 

Τζον Άνταμς

Η εκτόξευση ακολουθεί τη νομοθεσία της ΕΕ που άρει τα εμπόδια σε μια ολοκληρωμένη σιδηροδρομική περιοχή, συγχρονίζει τους εθνικούς σιδηροδρομικούς κανονισμούς και άνοιξε τις επιβατικές διαδρομές σε μεγαλύτερο εξωτερικό ανταγωνισμό.

Η προσπάθεια τυποποίησης των κανονισμών είναι μέρος μιας ώθησης για αύξηση της διασυνοριακής σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, μειώνοντας την εξάρτηση των Ευρωπαίων από φθηνές αλλά μη φιλικές προς το περιβάλλον αεροπορικές εταιρείες. Η σημερινή έναρξη, επιπλέον, αποτελεί μέρος του οράματος του μπλοκ για την ανάπτυξη ενός Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών , που συνδέει τις πόλεις της ηπείρου για να κάνει τα ταξίδια πιο βιώσιμα και μειώνει τις εκπομπές του τομέα των μεταφορών κατά 90% έως το 2050. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα παράσχει 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια στη χρηματοδότηση νέων σιδηροδρομικών αυτοκινήτων και εξοπλισμού σε ένδειξη εμπιστοσύνης στην αναμενόμενη αύξηση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.


Η νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας Μιλάνο-Παρίσι της Trenitalia είναι πιθανώς η πρώτη σε ένα κύμα ανανεωμένων διασυνοριακών δρομολογίων τρένων. Τα δίκτυα μεγάλων αποστάσεων και νυχτερινών τρένων της ηπείρου έχουν υποφέρει εδώ και χρόνια και η ώθηση χρηματοδότησης της ΕΤΕπ θα συμβάλει στην παροχή κινήτρων για τον εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού που είναι απολύτως απαραίτητος. Η απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές είναι κρίσιμη για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων, αλλά το αν οι ταξιδιώτες θα υιοθετήσουν το διακόπτη παραμένει άγνωστο.

foreignbrief.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ